ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Prada ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της ιστορικής ιταλικής φίρμας Versace, κίνηση που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές της τοποθετήσεις των τελευταίων ετών. Η συμφωνία, αξίας περίπου 1,3 δισ. ευρώ, υπογράφηκε τον Απρίλιο με την Capri Holdings, μετά την ακύρωση της πώλησης της Versace στην Tapestry λόγω παρεμβάσεων των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού.
Ο Λορέντσο Μπερτέλι, γιος των ιδιοκτητών της Prada, Μιούτσια Πράντα και Πατρίτσιο Μπερτέλι, δήλωσε στο Reuters τον Νοέμβριο ότι θα αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος της Versace όταν ολοκληρωθεί η πλήρης ενσωμάτωση του brand στον όμιλο. Όπως αποκάλυψε, η Prada είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά εδώ και αρκετά χρόνια.
«Υπήρχαν ήδη επαφές κατά την περίοδο της COVID, και συζητήσεις ακόμη και πριν από τη συμφωνία της Capri με την Tapestry. Όταν εκείνη η συμφωνία ακυρώθηκε λόγω ζητημάτων ανταγωνισμού, επανήλθαμε άμεσα και επιταχύναμε τη διαδικασία», σημείωσε ο Μπερτέλι, προσθέτοντας ότι η υπόθεση είχε «ώριμες βάσεις εδώ και πολύ καιρό».
Η Versace, ιδρυμένη το 1978 από τον Τζάνι Βερσάτσε στο Μιλάνο και παγκοσμίως γνωστή για την τολμηρή και λαμπερή αισθητική της, εντάσσεται πλέον στην οικογένεια των brands της Prada, πλάι στις ετικέτες Prada και Miu Miu. Η προσθήκη της σηματοδοτεί μια καθοριστική αλλαγή στρατηγικής για τον ιταλικό οίκο.
Ο Μπερτέλι, ο οποίος πίεσε σθεναρά για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, επεσήμανε ότι η Versace πληρούσε δύο βασικά κριτήρια: χαμηλό οικονομικό ρίσκο και υψηλή αξία επωνυμίας, καθώς το brand συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα διεθνώς.
Τον Μάρτιο, λίγο πριν ανακοινωθεί η συμφωνία με την Prada, η Ντονατέλα Βερσάτσε παραιτήθηκε από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια. Τη δημιουργική ηγεσία ανέλαβε ο Ντάριο Βιτάλε, πρώην design director της Miu Miu.
Διαβάστε επίσης
Ιστορική δωρεά από το ζεύγος Dell – Δίνει 6,25 δισ. δολάρια σε 25 εκατ. παιδιών στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπήκε ο IDF στον Λίβανο: Βίντεο ντοκουμέντο από τον βομβαρδισμό εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ (βίντεο)
- Mark Zuckerberg: Αγόρασε έπαυλη σε τιμή ρεκόρ 170 εκατ. δολ. στο «Καταφύγιο των Δισεκατομμυριούχων» του Μαϊάμι
- Βουλή: Στις 12/2 η ψήφιση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες με Chevron – Helleniq Εnergy
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες πλήττονται περισσότερο και ποιες ωφελούνται οικονομικά από τη σύγκρουση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.