ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για πρώτη φορά σε διάστημα εννέα ετών η Fed ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των στοιχείων του ισολογισμού της, τον Οκτώβριο ενώ παράλληλα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, στο 1 με 1,25%.
Με μια ομόφωνη απόφαση, οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης της νομισματικής πολιτικής ανακοίνωσαν ότι η διαδικασία μείωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα είναι μεγέθους 4,5 τρισ. δολαρίων και θα γίνεται κατά 10 δισ. δολάρια το μήνα.
Παράλληλα, η Fed όπως αναμενόταν άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο ενώ στην ανακοίνωση που ακολούθησε της απόφασης αναφέρεται ότι οι επιπτώσεις των τυφώνων που έπληξαν τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες δεν αναμένεται να επηρεάσουν ουσιαστικά την πορεία της οικονομίας μεσοπρόθεσμα.
Στο μεταξύ, οι προβλέψεις της Fed για τα επιτόκια ακόμη «δείχνουν» ότι θα υπάρξει μια αύξησή τους τον Δεκέμβριο και άλλες τρεις μέσα στο 2018. Η Fed μείωσε την πρόβλεψή της για το μέσο επιτόκιο στο 2,7% από το 2,9% για το 2019 και ανακοίνωσε πως τα επιτόκια μακροπρόθεσμα θα φτάσουν το 2,8% από την προηγούμενη εκτίμηση του 3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ υπέγραψε τη συνταγματική μεταρρύθμιση που τερματίζει τη θητεία του
- ΗΠΑ-Ισραήλ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξετάζει την πιθανότητα σύλληψης του Νετανιάχου
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόεδρος η Ρένα Δούρου, γραμματέας ο Νίκος Παππάς, απλό μέλος της εκλογικής επιτροπής ο Παύλος Πολάκης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.