ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Ολοι οι υπεύθυνοι θα δικάζονταν για τις καταίσχυντες πράξεις τους εάν το πολιτικό σύστημα είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.” Με βολές σε πολιτικά πρόσωπα που “δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να ριχθεί φως” στις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις συνέχισε σήμερα για 2η μέρα την κατάθεση του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.
Από το βήμα του μάρτυρα στη δίκη των 4 εκπροσώπων 2 εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με το λογισμικό Predator, ο δημοσιογράφος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για άλλα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Από το καλοκαιρι του 2023, η Αρχή Προστασιας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτηρα απέστειλε σε 93 παραλήπτες, εκ των οποίων 87 είναι φυσικά πρόσώπα, ενημερωτικά, οτι είχαν παρακολουθηθεί.
Δυστυχώς πάρα πολύ λίγοι κατέφυγαν στη Δικαιοσυνη. Μία μεγάλη κατηγορία που ειναι πολιτικά πρόσωπα δεν εκμεταλεύτηκαν την ευκαιρια για να ριχθεί φως στην υπόθεση. Κάποιοι το έκαναν απο συμφέρον, κάποιοι από φόβο. Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε ότι γινόταν προανάκριση και κρύφτηκε πίσω απο αυτό.
Υπήρχε και ο Άδωνις Γεωργιαδης που ειπε “δεν με νοιαζει”. Αν το πολιτικό σύστημα είχε σταθεί στο υψος των περιστασεων, ηδη οι υπευθυνοι θα αντιμετώπιζαν τις ευθύνες τους για αυτές τις καταίσχυντες πράξεις.” Ο Θανάσης Κουκάκης κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το Φεβρουαριο του 2024 παρέδωσε τα ονόματα χειριστών του συστήματος του κακόβουλου λογισμικού, στην ΕΥΠ.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η βασική εγκατάσταση της εταιρίας Intellexa, που κατά την κατηγορία εμπορευόταν το παρανομο λογισμικό, είναι στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος θα συνεχίσει την κατάθεση του και στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 26 Νοεμβρίου.
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι: Αύριο στην Τουρκία, θα συναντηθεί με τον Γουίτκοφ – Απούσα η Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έβρος: Πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί από τα νερά, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε Διδυμότειχο και Σουφλί
- Πάτρα: Σε εξέλιξη η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού
- Υποδομές και κλίμα: Πώς επηρεάζεται η αξία των ακινήτων και οι επενδύσεις
- Ρωσία: Περιορισμός πτήσεων σε τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας – Καταρρίφθηκαν επτά drones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.