ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάσυρση της δικογραφίας των υποκλοπών από το αρχείο ζητά ξανά ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε νέα αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία επικαλείται, μεταξύ άλλων, ως νέα στοιχεία τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταλ Ντίλιαν στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Επιπλέον ζητά την κλήση των τεσσάρων καταδικασθέντων κατηγορουμένων προκειμένου να καταθέσουν και να προσκομίσουν νέα έγγραφα μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο Ντίλιαν αλλά και την κλήση πέντε νέων προσώπων. Πρόκειται για στελέχη της εταιρείας Intellexa που, κατά τον δημοσιογράφο, δεν φέρουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου και μπορούν να εισφέρουν κρίσιμα στοιχεία στην υπόθεση.
Στην αίτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Δεδομένης της αδιαμφισβήτητης λειτουργίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, οι ανωτέρω ισχυρισμοί του Tal Dilian ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες, οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι-κατά τους ισχυρισμούς του- οι εν λόγω παράνομες παρακολουθήσεις πραγματοποιήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από ξένη κυβέρνηση ή/και ξένη μυστική υπηρεσία.
Ο ισχυρισμός αυτός, ιδωμένος στο πλαίσιο της ήδη διατυπωμένης πεποίθησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ότι η ΕΥΠ δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσω Predator, δεν μπορεί να μείνει ανεξέταστος, καθώς τυχόν βασιμότητά του θα σήμαινε κατασκοπευτική δράση τρίτης χώρας στην ελληνική Επικράτεια.»
«Ζητάμε να κλείσει ένα κενό που εξακολουθεί να διακινδυνεύει την εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Ζ. Κεσσές.
Διαβάστε επίσης:
Email-gate: Ο ένας κατηγορούμενος επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Τι κατέθεσαν ο φίλος του δράστη και η πρώην κοπέλα του θύματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Απηύθυνε κάλεσμα για εθνική ενότητα – «Ο εχθρός απέτυχε στο πεδίο της μάχης και επιδιώκει να μας διχάσει»
- Νίκος Τσάκος-Σίλια Κριθαριώτη: Το ατμοσφαιρικό πάρτι κάτω από την Ακρόπολη
- Ανεστίδης: Αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί του, αθωώθηκε για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΕΤΜΕ: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις Δοκιμές Αποδοχής και Επίδειξης Δυνατοτήτων (SAT) της πρωτότυπης πλατφόρμας USSPS, Πανόπτης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.