ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλική εταιρεία CMA CGM, γνωστοποίησε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου μειώθηκαν σε ετήσια βάση, παρότι μετέφερε 6,17 εκατομμύρια TEU στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 2,3%.
Αυτό σημαίνει σε ετήσια βάση αύξηση κατά 3,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, παρά το περιβάλλον stop-start στις συναλλαγές Κίνας-ΗΠΑ και τις συνεχιζόμενες εκτροπές πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Τα έσοδα από τον κλάδο της ναυτιλίας μειώθηκαν κατά 17,4% και διαμορφώθηκαν στα 8,96 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα EBITDA να μειώνονται κατά 48,8% στα 2,23 δισεκατομμύρια δολάρια και το περιθώριο κέρδους να μειώνεται στο 24,9% (-15,3 μονάδες).
Κατά μέσο όρο τα έσοδα ανά TEU μειώθηκαν κατά 19,2% στα 1.452 δολάρια, αντανακλώντας τη μειωμένη ζήτηση σε βασικές γραμμές Ανατολής- Δύσης και την εντατικοποίηση των προσθηκών χωρητικότητας σε ολόκληρο τον παγκόσμιο στόλο.
Σε επίπεδο ομίλου, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11,3% και διαμορφώθηκαν στα 14,04 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα EBITDA μειώθηκαν κατά 40,5% στα 2,96 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 749 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας επισήμανε τη βελτίωση σε τριμηνιαία βάση, μετά από ένα δεύτερο τρίμηνο που υπήρξε σχεδόν στασιμότητα των ροών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
«Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, ο όμιλός μας συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και πειθαρχία», δήλωσε ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και πρόσθεσε:
«Οι επόμενοι μήνες πιθανότατα θα χαρακτηριστούν από αυξανόμενη χωρητικότητα και χαμηλότερη ζήτηση. Η CMA CGM θα συνεχίσει να προσαρμόζεται, καθοδηγούμενη από το μακροπρόθεσμο όραμά μας και τη συνεχή δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας».
Διαβάστε επίσης
Xclusiv: Περιορισμένες αγοραπωλησίες πλοίων
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλιση εσόδων 5 εκατ. δολαρίων από τη ναύλωση του Electra
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ανοιχτό ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
- Χρηματιστήριο: Τι συνέβη σε Εθνική και Άλφα, στο -6.4% η ΕΛΧΑ και το νέο υψηλό στην Coca Cola
- Capital Clean Energy Carriers: Από 3,75% έως 4,05% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο των 250 εκ. ευρώ
- Ταγιάνι: H απουσία μας από το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα θα σήμαινε ακύρωση της δουλειάς που κάναμε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.