ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια 38χρονη γυναίκα προφυλακίστηκε για την κλοπή στο Λούβρο. O δικηγόρος της δήλωσε ότι “η γυναίκα έχει καταρρεύσει και δεν καταλαβαίνει τί της επιρρίπτουν”.
Η κατηγορία δείχνει ότι ήταν ο “δορυφόρος” της επιχείρησης. Κατηγορείται για συνέργεια σε οργανωμένη κλοπή και εγκληματική συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος.
Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν αρχικά τη σύλληψη δύο υπόπτων. Αυτήν την εβδομάδα οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και τον κύριο ύποπτο.
Τι γνωρίζουμε για τους υπόλοιπους συλληφθέντες
Οι πέντε συλλήψεις έλαβαν χώρα στο Παρίσι και τα περίχωρά του.
Ένας από τους πέντε που συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή χωρίς κατηγορίες σύμφωνα με τις δικηγόρους του.
Οι δύο πρώτοι άνδρες που συνελήφθησαν προηγουμένως κατηγορήθηκαν για κλοπή και εγκληματική συνωμοσία αφού “παραδέχτηκαν εν μέρει τις κατηγορίες”, δήλωσε η εισαγγελέας του Παρισιού.
Πρόκειται για 34χρονο Αλγερινό υπήκοο που ζει στη Γαλλία, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από ίχνη DNA που βρέθηκαν σε ένα από τα σκούτερ που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαφυγή μετά τη ληστεία. Ο δεύτερος ύποπτος είναι 39χρονος οδηγός ταξί χωρίς άδεια. Και οι δύο ήταν γνωστοί στην αστυνομία για κλοπές που είχαν διαπράξει.
Ο πρώτος συνελήφθη καθώς επρόκειτο να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό την Αλγερία σε αεροδρόμιο του Παρισιού. Ο δεύτερος συνελήφθη λίγο αργότερα κοντά στο σπίτι του και δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Είναι ύποπτοι ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί, ενώ δύο συνεργοί τους περίμεναν έξω.
Τα κλεμμένα αντικείμενα παραμένουν αγνοούμενα.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Η αποστολή των Tomahawk δεν θα βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος
Ηράκλειο : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στα Βορίζια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Ισχυρή έκρηξη σε οκταώροφο κτίριο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Δεύτερη έκρηξη στα νότια με τέσσερεις νεκρούς
- Γεωργιάδης για σύστημα υγείας: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι λείπουν 4.000 νοσηλευτές
- Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Τακτικού Συνεδρίου
- ΕΛ.ΑΣ.: Τι απαντά για την χθεσινή βλάβη στη γραμμή «100»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.