Η ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom Tankers, του Γιώργου Προκοπίου, με μια νεοτερη απόφαση πρόσθεσε άλλα τέσσερα πλοία VLCC στο ναυπηγείο της Κίνας, Hengli Heavy Industries.

Ναυλομεσιτικές πηγές ανέφεραν ότι τα πλοία είναι χωρητικότητας 306.000 dwt και αρχικά είχαν παραγγελθεί από τον όμιλο Hengli και τώρα μεταπωλούνται στην εταιρεία του Γιώργου Προκοπίου.

1

Η παράδοση των πλοίων έχει προγραμματιστεί να γίνει σταδιακά από το 2026 έως και το 2027 και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 472 εκατ. δολάρια.

Το κάθε πλοίο κοστίζει 118 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Η συμφωνία ανεβάζει τον αριθμό των VLCC που κατασκευάζονται από τον Γιώργο Προκοπίου στο Hengli σε πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι η Dynacom Tankers Management ελέγχει επί σήμερα σχεδόν 70 δεξαμενόπλοια, με περισσότερα από 50 τάνκερ υπό κατασκευή σε κινεζικά ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένων νεότευκτων πλοίων στα New Times, Dalian και Hengli.

 

Διαβάστε επίσης 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η ναυπηγική βιομηχανία της Ευρώπης αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό

Δύο φορτηγά πλοία αγόρασαν οι Γιώργος και Δημήτρης Στεφάνου

Ευάγγελος Πιστιόλης: Tα πρώτα έσοδα από το στοίχημα της Top Ships στην αγορά των megayachts