ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα El Periodico, η οικονομική αστυνομία της Καταλωνίας μετά από έρευνες αρκετών μηνών είναι έτοιμη να απαγγείλει κατηγορίες κατά της Μπαρτσελόνα για σοβαρές παρατυπίες που αφορούν τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Μάλκομ από τη Μπορντό η οποία κόστισε 41 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, ο σύλλογος φέρεται να κατέβαλε 10 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες προς την εταιρεία Business Futbol España (BFE) μεταξύ 2018 και 2020 για υπηρεσίες «διαμεσολάβησης» που, όπως επισημαίνεται, δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ ή υπερτιμολογήθηκαν σημαντικά, ενώ στο πόρισμα αμφισβητείται τόσο η αναγκαιότητα όσο και η πραγματική παροχή αυτών των υπηρεσιών.
Ο φάκελος έχει ήδη φτάσει στην Εισαγγελία και όπως αναφέρει το ισπανικό Μέσο, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν ο πρώην πρόεδρος Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και αρκετά πρώην στελέχη της διοίκησης του —μεταξύ αυτών οι Όσκαρ Γκράου, Τζόρντι Μέστρε, Ινάθιο Μέστρε, Φρανθίσκο Σρέντερ και Τζόρντι Μόιξ— κατηγορούμενοι ότι έλαβαν αποφάσεις χωρίς την έγκριση της διοίκησης, αποκρύπτοντας κρίσιμες πληροφορίες για τις συναλλαγές. Όλοι τους κατηγορούνται για απιστία και κακοδιαχείριση.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο τροποποιήθηκε η προμήθεια του παίκτη: από τα 10 εκατομμύρια ευρώ που είχαν αρχικά συμφωνηθεί, μόνο 1,5 εκατ. καταβλήθηκαν απευθείας στον Μάλκομ, ενώ 8,4 εκατ. κατέληξαν στην BFE. Αυτή η αλλαγή μείωσε σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση, οδηγώντας σε χαμηλότερη είσπραξη φόρων για το ισπανικό Δημόσιο.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η σημερινή διοίκηση υπό τον Ζοάν Λαπόρτα προχώρησε σε προληπτική φορολογική τακτοποίηση, με στόχο να αποφύγει πρόστιμα και ποινικές συνέπειες.
Διαβάστε επίσης:
Ιμάμογλου: Σε άρθρο του στην Le Monde καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία
Ιμάμογλου: Σε άρθρο του στην Le Monde καταγγέλλει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: «Βουβά» πλάνα από τον Λευκό Οίκο μετά το μποϊκοτάζ των τηλεοπτικών δικτύων
- Φιντάν προς ΗΠΑ: Να αξιοποιήσουν περαιτέρω την επιρροή τους στο Ισραήλ, για να σταματήσει τις βλαβερές πολιτικές του
- Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες – Εντυπωσιακά αντικείμενα
- Meta: Το Muse στην κορυφή των εφαρμογών – Άλμα έως 11% για τη μετοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.