ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κύκλος των μειώσεων των επιτοκίων στην Ευρωζώνη πλησιάζει προς το τέλος, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ Μακλούφ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας.
Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Μακλούφ δήλωσε ότι «σε σχετικούς όρους, βρισκόμαστε κοντά στο τέλος», επισημαίνοντας ωστόσο πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν ακολουθεί προκαθορισμένη πορεία.
«Είμαι ικανοποιημένος με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, αλλά πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι συμβαίνει», σημείωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσαρμογών, ανάλογα με τις εξελίξεις στην οικονομία και τον πληθωρισμό.
Ο Ιρλανδός κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη εγρήγορσης από την πλευρά των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, καθώς —όπως ανέφερε— ο αντίκτυπος των δασμών που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχει ακόμη μεταδοθεί πλήρως» στις ευρωπαϊκές εισαγωγές.
Διαβάστε επίσης
Tο πόθεν έσχες της Νίκης Κεραμέως – Τι δήλωσε για το έτος 2022 και 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Aσήμι: Νέο ρεκόρ πάνω από τα 80 δολάρια – Κερδοσκοπία και ελλείψεις οδηγούν το ράλι
- Eπιστροφή ενοικίου: Λήγει αύριο η προθεσμία για διορθώσεις – Ποιοι προλαβαίνουν και τι πρέπει να προσέξουν
- Άνοδος των τιμών πετρελαίου λόγω Ουκρανίας και εντάσεων στη Μέση Ανατολή
- Ράλι χωρίς φρένα για τον χαλκό: Άγγιξε τα 13.000 δολάρια ο τόνος λόγω φόβων για έλλειψη προσφοράς