ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες διαδικαστικών, γύρω από το εάν πρέπει να καταθέσει στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, η συνεδρίαση περνά στην εξέταση (άλλων) μαρτύρων: των πρώην προέδρων του Οργανισμού Κυριάκου Μπαμπασίδη και Ευάγγελου Σημανδράκου.
Το αίτημα για την κλήτευση του κ. Μυλωνάκη κατατέθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή χθες ο τελευταίος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, τον κατονόμασε ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την καρατόμησή του, τον περασμένο Ιούνιο.
Η πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι στην αρχή των εργασιών της Εξεταστικής είχε συμφωνηθεί πως ο κατάλογος των μαρτύρων θα είναι «δυναμικός», δηλαδή θα προστίθενται πρόσωπα ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύπτουν από τις προηγούμενες μαρτυρίες.
Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία έφερε ως συμβιβαστική πρόταση να γίνει συζήτηση για νέους μάρτυρες όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ και των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία, δηλαδή 2015-2025.
Η απόφαση ελήφθη με ονομαστική ψηφοφορία και, φυσικά, «πέρασε» αφού η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στην επιτροπή.
Διαβάστε επίσης:
Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για τον παράνομο χρηματισμό από τον Καντάφι
Μη γίνεις Λιάγκας σε έναν ατέλειωτο τηλεοπτικό βόθρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Yalco: Στις 2 Ιουνίου η τακτική ΓΣ των μετόχων – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
- Σπίτι μου ΙΙ: Έως 31/8 η συμβασιοποίηση εγκεκριμένων δανείων
- Ντόναλντ Τραμπ: Εξετάζει την επαναφορά της επιχείρησης «Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ
- CrediaBank: Έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτηση του 70% της Παντελάκης – Στα 8,75 εκ. ευρώ το αντίτιμο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.