array(0) {
}
        
    
Menu
-1.46%
Τζίρος: 201.38 εκατ.

ΗΠΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

            
Ναυτιλία

Ελληνική δυναμική στο Cannes Yachting Festival

Κάποιοι ανυπομονούν να επισκεφθούν το Vieux Port (όπως οι λάτρεις του μηχανοκίνητου θαλάσσιου αθλητισμού) και, άλλοι, το Port Canto (όπως η υπογράφουσα που είναι ερωτευμένη με τα ιστιοπλοϊκά). Κάποιοι θυμόμαστε την παρουσίαση του flagship της Lagoon (Seventy 7) το 2016 που έγινε σχεδόν αυτόματα σημείο αναφοράς για τα μεγάλα luxury catamarans και συχνά αναφέρεται ως ορόσημο στην πορεία του brand.

Όπως θυμόμαστε και όταν, τρία χρόνια αργότερα, η Beneteau θα λάνσαρε επίσημα τη νέα της σειρά καταμαράν Excess με παγκόσμιες πρεμιέρες (Excess 12 & 15) – θεωρείται και αυτό μέχρι σήμερα σημείο–καμπής, γιατί δεν παρουσιάστηκε απλώς ένα νέο μοντέλο, αλλά ένα νέο brand στον χώρο των performance catamarans, κάτι που «σφράγισε» την εποχή των σπορ καταμαράν. Τα δύο συμβάντα έχουν δύο κοινούς παρονομαστές – διόλου τυχαία. Το Cannes Yachting Festival και τον Όμιλο Κυριακούλη.

Κυριακούλης

Το Cannes Yachting Festival σαφέστατα δεν είναι μια συνηθισμένη ναυτική έκθεση. Από το 1977, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλική Ριβιέρα, έχει εξελιχθεί στο κορυφαίο in-water γεγονός της Ευρώπης, εκεί όπου παρουσιάζονται σε παγκόσμιες πρεμιέρες τα πιο προηγμένα μοντέλα ιστιοπλοϊκών, catamaran, superyachts και μηχανοκίνητων σκαφών. Κάθε Σεπτέμβριο, οι Κάννες μετατρέπονται σε παγκόσμιο σημείο συνάντησης του yachting: ναυπηγεία, επαγγελματίες, αγοραστές και λάτρεις της θάλασσας δίνουν ραντεβού στο εμβληματικό φεστιβάλ, που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία. Στην έκδοση του 2025, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 14 Σεπτεμβρίου – και κατέγραψε 56.000 επισκέπτες, 711 σκάφη και 677 εκθέτες, με 147 παγκόσμιες πρεμιέρες – η ελληνική παρουσία είχε έντονο αποτύπωμα – χάρη στον Όμιλο Κυριακούλη.

Ελληνική υπογραφή στη διεθνή σκηνή

Με ιστορία άνω των τεσσάρων δεκαετιών, η Κυριακούλης έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο χάρτη του yachting. Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δραστηριότητα σε πολλαπλά επίπεδα και σταθερή πορεία ανάπτυξης, η εταιρεία έδωσε δυναμικό παρών στις Κάννες, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να ανταγωνιστεί ισότιμα τα μεγαλύτερα διεθνή brands. Η ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας, με νέο λογότυπο που σηματοδοτεί τη σημαντική μετάβαση στη νέα εποχή, αποτέλεσε το εφαλτήριο για μια παρουσία που τράβηξε το ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών του χώρου, όσο και των ιδιωτών επισκεπτών.

Κυριακούλης

Νέα σκάφη και εξελιγμένα Ownership Programs

Η φετινή διοργάνωση υπήρξε η ιδανική στιγμή για την παρουσίαση νέων σκαφών που εμπλουτίζουν τον στόλο του Ομίλου Κυριακούλη. Παράλληλα, τα ανανεωμένα Yacht Ownership Programs συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον χάρη στην ευελιξία τους: σχεδιάστηκαν άλλωστε για να διευκολύνουν την απόκτηση σκάφους, είτε με στόχο την προσωπική χρήση είτε ως επένδυση.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τον εν λόγω όμιλο, είναι η ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση: ελλιμενισμός, τεχνική υποστήριξη, συντήρηση και υπηρεσίες ναύλωσης απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από το βάρος της καθημερινής φροντίδας. Στο τέλος κάθε προγράμματος, οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία, να αναβαθμίσουν σε νεότερο μοντέλο ή να προχωρήσουν σε πώληση με την εξειδικευμένη υποστήριξη του brokerage τμήματος της εταιρείας.

Κυριακούλης

Πρεμιέρες και συνεργασίες με κορυφαία ναυπηγεία

Στην έκθεση των Καννών, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τις πρεμιέρες κορυφαίων ναυπηγείων, συνοδευόμενοι από στελέχη του Ομίλου.

Η εταιρεία συνεργάζεται στρατηγικά με μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα brands του κλάδου: Bali, Bavaria, Beneteau, Dufour, Excess, Fountaine Pajot, Jeanneau, Lagoon και Nautitech.

Οι σχέσεις αυτές δεν περιορίζονται σε τυπικές εμπορικές συμφωνίες. Είναι πολυετείς συνεργασίες που προσφέρουν πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, επιτρέπουν την άμεση προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς και εγγυώνται στους πελάτες μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία.

Κυριακούλης

Στόλος που εξελίσσεται, εμπειρίες που αναβαθμίζονται

Η επόμενη σεζόν προμηνύεται ιδιαίτερα δραστήρια για τον Όμιλο. Ο στόλος του ενισχύεται με νέα μοντέλα των Bavaria, Beneteau, Fountaine Pajot και Lagoon, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ακόμη και των πιο έμπειρων θαλασσινών ταξιδιωτών. Να σημειωθεί πως στον τομέα των ναυλώσεων, η ζήτηση για το 2026 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά: είτε πρόκειται για εβδομαδιαία πακέτα είτε για τις ολοένα πιο δημοφιλείς σύντομες αποδράσεις (Short Cruises/Escapes) διάρκειας 1–3 ημερών, οι επιλογές είναι προσαρμοσμένες στο προφίλ κάθε ταξιδιώτη.

Όσοι αναζητούν σπορ εμπειρίες προτιμούν τα ευέλικτα monohull, ενώ οι οικογένειες και οι παρέες στρέφονται στα catamaran που ξεχωρίζουν για την άνεση και τη λειτουργικότητά τους.

Η επόμενη μέρα

Η παρουσία στις Κάννες δεν ήταν απλώς μια επιτυχία προβολής· ήταν μια επιβεβαίωση στρατηγικής πορείας. Ο Όμιλος Κυριακούλη, έχοντας ήδη χαράξει τέσσερις δεκαετίες συνεχούς ανάπτυξης, δείχνει ότι επενδύει σε ένα μέλλον όπου η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η εμπειρία του πελάτη βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η συμμετοχή στο Cannes Yachting Festival 2025 έστειλε το μήνυμα ότι το ελληνικό yachting διαθέτει τη δύναμη να πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή. Με ένα brand που ανανεώνεται, με στρατηγικές συνεργασίες και με ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υπηρεσιών, ο Όμιλος δεν ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις του κλάδου – τις διαμορφώνει.

Καθώς η ζήτηση για ποιοτικές nautical experiences αυξάνεται διεθνώς, η εταιρεία δείχνει έτοιμη να ανταποκριθεί με συνέπεια και όραμα. Βεβαίως, η «επόμενη μέρα» δεν αφορά μόνο την επέκταση του στόλου ή την αναβάθμιση των υπηρεσιών· αφορά μια συνολική φιλοσοφία ανάπτυξης που ενώνει την ελληνική ναυτική παράδοση με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

HELMEPA: Πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία – Τι δείχνει η έρευνα ετοιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
ΟΛΘ: Άλμα 16,7% στα κέρδη, έφτασαν τα 15,9 εκατ. στο εξάμηνο
Το Πρώτο Θαλάσσιο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ και το ιστιοπλοικό που καταφθάνει από το Μονακό
Στέφανος Γκίκας: Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα ανοίξει Γραφείο και στην Κέρκυρα το 2026
Ντομίνγκεζ: Οι παγκόσμιοι κανόνες που συμφωνούνται στον ΙΜΟ μπορούν να οδηγήσουν σε πιο ασφαλή και πράσινη ναυτιλία παγκοσμίως
Θεοδωράτος (ΣΕΕΝ): «Η Θάλασσα μας Ενώνει – Η Ευθύνη μας Καθοδηγεί»
Άρχισε και συνεχίζεται με επιτυχία η 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ στα ακτοπλοϊκά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία δημιουργεί και επενδύει
Καλογηράτος: Απανθρακοποίηση και το μέλλον της ναυτιλίας: LNG, E-fuels και Πυρηνική Ενέργεια
Γιώργος Κουμπενάς: Φέτος θα αυξηθεί κατά 10% η κρουαζιέρα στην Ελλάδα – Αυξήθηκαν και οι επιβάτες κατά 10% της Celestyal