ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στους χώρους του 28 φοιτητές και 4 καθηγητές από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Augsburg της Γερμανίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στην Κρήτη, με θεματικούς άξονες την οικονομία και τη βιωσιμότητα.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με υποδοχή στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΗ, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, καλωσόρισε την αποστολή. Ακολούθησε παρουσίαση από την Υπεύθυνη Κρουαζιέρας, κ. Κυριακή Καμπανά, σχετικά με τη λειτουργία του λιμένα, την κίνηση της κρουαζιέρας, τις υποδομές και τη στρατηγική του σημασία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δραστηριότητες του λιμανιού, τις επιβατικές και εμπορικές συνδέσεις, καθώς και για τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές, από τον Οικονομικό Διευθυντή του ΟΛΗ κ. Γεώργιο Καρούζο, και τον Ειδικό Σύμβουλο Διοίκησης, κ. Μηνά Σεϊμένη.
Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του λιμένος, κατά την οποία οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τις επιβατικές υποδομές, τις ζώνες φορτίου και κρουαζιέρας, καθώς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΛΗ για εξωστρέφεια και ενεργό διασύνδεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προάγοντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε ζητήματα λιμενικής ανάπτυξης, βιωσιμότητας και χωροταξικού σχεδιασμού.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τους φοιτητές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Augsburg για την παρουσία τους και εύχεται η επίσκεψη να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη μελλοντική τους επιστημονική πορεία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.