ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 2,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024, έναντι μείωσης 1,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του 2024 με το 2023.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αυτή η μείωση στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται:
α. Στη μείωση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 3,2%.
β. Στη μείωση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες Ευρωζώνης κατά 0,4%.
Ωστόσο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Ιούλιο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2025, έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024.
Διαβάστε επίσης
Αύξηση 15% στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων τον Αύγουστο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προσλήψεις με τετραετή θητεία – Ποιες θέσεις ανοίγουν, πότε λήγουν οι αιτήσεις
- BlackRock: Ρεκόρ υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 15,5 τρισ. δολάρια – Εισροές 205 δισ. και άλμα 38% στα κέρδη
- Κορκίδης: Ο ακριβός ενεργειακός λογαριασμός και οι ενισχύσεις του 2026
- The A40s Forum on Gendered Ageism: «Ηλικία (Α)κατάλληλη για Γυναίκες» – Έμφυλος ηλικιακός ρατσισμός στην εργασία, τα media και τη δημόσια ζωή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.