ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου η σύγκρουση τραμ με ακινητοποιημένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στην οδό Μικράς Ασίας στον Πειραιά.
Την έρευνα πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές, με τη συνδρομή των εταιρειών ΣΤΑ.ΣΥ και Ο.ΣΥ, οι οποίες έχουν ήδη θέσει στη διάθεση των Αρχών το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό καθώς και τα δεδομένα του συστήματος καταγραφής ταχύτητας του τραμ.
Από την πρώτη στιγμή, Διοικήσεις και εργαζόμενοι των δύο συγκοινωνιακών φορέων έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στις δυνάμεις της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ.
Κυρίαρχη προτεραιότητα υπήρξε η παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες — επιβάτες και οδηγούς. Συνολικά 21 άτομα πήραν εξιτήριο το βράδυ της Τετάρτης από τα νοσοκομεία Θριάσιο και ΚΑΤ, ενώ το ανήλικο παιδί που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εξήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης.
Δύο άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ: μία επιβάτιδα και ο οδηγός του τραμ, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιολογική κλινική. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Παράλληλα, το ίδιο βράδυ υπήρξε μέριμνα για τη μεταφορά των εξελθόντων επιβατών στις οικίες τους, στην περίπτωση που δεν διέθεταν μέσο μετακίνησης.
Σχετικά με τον οδηγό του λεωφορείου, πρόκειται για έμπειρο επαγγελματία με πλήρη επιχειρησιακή επάρκεια, ο οποίος ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο λειτουργίας. Ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ παρείχε και πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους επιβάτες. Ο ίδιος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και έλαβε εξιτήριο λίγο αργότερα.
Οι Διοικήσεις της ΣΤΑ.ΣΥ και της Ο.ΣΥ εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό, ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και διαβεβαιώνουν ότι θα σταθούν έμπρακτα στο πλευρό όλων των τραυματιών.
Διαβάστε επίσης
Πετράλωνα: Συνελήφθησαν τρία άτομα για επίθεση σε 17χρονο σε σχολείο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώτσηρας: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 15 Μαρτίου – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
- Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε αποφασιστική φάση
- Μακρόν: Kαλεί το Ισραήλ σε απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.