Ο Giorgio Armani, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα το ανδρικό και γυναικείο κοστούμι, έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια αυτοκρατορία αξίας 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με τον Sergio Galeotti ίδρυσε το 1975 τον οίκο Armani και έναν χρόνο αργότερα παρουσίασε την πρώτη του ανδρική συλλογή prêt-à-porter. Το «Armani look» με τα ρευστά, αδόμητα σακάκια έγινε σήμα κατατεθέν και προάγγελος τάσεων όπως η ανδρογυνία και η διακριτική πολυτέλεια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το 1982 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μετά τον Dior που φιγούραρε στο εξώφυλλο του Time. Το Χόλιγουντ τον αγκάλιασε: ντύνει τη Diane Keaton στα Όσκαρ (1978), τον Richard Gere στο American Gigolo (1980), ενώ αστέρες όπως οι Julia Roberts και Glenn Close γίνονται πιστές του θαυμάστριες.
Στις δεκαετία του ’80 και ’90, ο Armani εντάσσει στο μπραντ τις σειρές Emporio Armani, Armani Exchange και EA7, καθιστώντας την πολυτέλεια πιο προσιτή χωρίς να χάνει σε κύρος. Το 2005 ιδρύει το Armani Privé, εισχωρώντας στην υψηλή ραπτική. Το 2012 ντύνει την ιταλική ολυμπιακή ομάδα στο Λονδίνο, συνδέοντας το όνομά του με τον αθλητισμό.
Πάντα ακούραστος, υποστήριξε τη βιώσιμη μόδα και τη διαχρονική κομψότητα, απορρίπτοντας τις γρήγορες τάσεις. Παράλληλα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του: το 2020, εν μέσω πανδημίας, δώρισε 2 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία και μετέτρεψε το Armani/Teatro σε κέντρο εμβολιασμού.
Ο Giorgio Armani κηδέυτηκε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου στην Ριβάλτα ντι Γκατσόλα, στο χωριό όπου βρίσκεται το οικογενειακό του παρεκκλήσι και απ’ όπου καταγόταν, ενώ σε ένδειξη πένθους, όλα τα καταστήματα Armani θα παραμείνουν κλειστά. Η κληρονομιά του και η πορεία του συνεχίζουν να εμπνέουν τον κόσμο της μόδας και τις επιχειρηματικότητας.
Διαβάστε επίσης:
Giorgio Armani: η πορεία του θρύλου που εκτοξεύθηκε από το μηδέν στα 2,4 δισεκατομμύρια
Κληρονομιά Armani: Όλα τα ενδεχόμενα για τη διαδοχή και διεύθυνση του ανεξάρτητου κολοσσού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Χάος στο ΑΠΘ – Στις 230 αυξήθηκαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια
- ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο
- Ουκρανία: Το ενεργειακό δίκτυο έγινε στόχος μεγάλης ρωσικής επίθεσης
- Μάρκο Μ. Σιλβέστερ: Όποιος διαφωνεί με την Ευρώπη για το net zero μπορεί να συνεννοηθεί με τις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.