Πρόσω ολοταχώς προχωράνε τα σχέδια της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην παραγωγής ενέργειας προχωρώντας με γρήγορο ρυθμό τις διαδικασίες για τις νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο σε Λάρισα και Αλβανία.

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές για την κατασκευή της νέα μονάδας CCGT της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη Λάρισα. Η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου στη Λάρισα, με καθαρή ισχύ 792 MW και προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχει ως στρατηγικός εταίρος, ενισχύοντας τον ρόλο της στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς και στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

1

Τέσσερις εταιρείες αναφέρουν πηγές, έχουν πάρει τα τεύχη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό  και είναι τρεις ελληνικές και μία κινεζική οι οποίες  και αναμένεται να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Επίσης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα βγει και ο δεύτερος διαγωνισμός για την κατασκευή του δικτύου, ενώ στόχος είναι η επενδυτική απόφαση για την κατασκευή της μονάδας στη Λάρισα να ληφθεί από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας μέχρι τον Ιανουάριο.

Η μονάδα θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη μείωση των τιμών για καταναλωτές και επιχειρήσεις, ενώ αναβαθμίζει τη Θεσσαλία σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο με ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Η επένδυση υλοποιείται από την εταιρεία ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Μ.Α.Ε., η οποία μέχρι την είσοδο της ΔΕΠΑ στο μετοχικό της κεφάλαιο, ανήκε κατά 100% στην Clavenia Ltd. Η συμμετοχή της ΔΕΠΑ Εμπορίας ανέρχεται στο 35%, με κεντρικό ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας με τον ορισμό του Προέδρου του ΔΣ και του Γενικού Διευθυντή της. Η ΔΕΠΑ μέσω SLA θα αναλάβει την διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας (energy management) ενώ επιπλέον, θα προμηθεύει το σύνολο των αναγκών της μονάδας σε  καύσιμο φυσικό αέριο σε όρους αγοράς.

Συμφωνία με Mitsubishi

«Η συμφωνία για την αγορά της τουρμπίνας έχει ήδη υπογραφεί με την Mitsubishi και έχει ήδη λάβει ημερομηνία παράδοσης», αναφέρουν πηγές, καθώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας επέλεξε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και η συμφωνία της τουρμπίνας ώστε να μη χάνεται χρόνος. Ωστόσο, είναι ανοιχτό οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας να επιλέξουν διαφορετικό προμηθευτή. Στα πλεονεκτήματα της Mitsubishi, αναφέρεται,  είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει κατά 20% με υδρογόνο.

Εν τω μεταξύ έχει υπογραφεί η σύμβαση με το ΔΕΣΦΑ ώστε να φτάνει ως εκεί το φυσικό αέριο και αναμένεται να προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού ενώ έχει προχωρήσει και η συμφωνία με ΑΔΜΗΕ.

Επόμενο βήμα είναι η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις εδώ και λίγους μήνες, τόσο με ελληνικές όσο και με δύο ευρωπαϊκές και μια αμερικάνικη, για να αναλ΄βουν τη χρηματοδότηση του σχεδίου.

Αντίστοιχα και για το έργο της νέας μονάδας φυσικού αερίου στην Αλβανία, γίνονται συζητήσεις με ξένες τράπεζες.  Πρόκειται για  μονάδα με φυσικό αέριο ισχύος 170 μεγαβάτ  η οποία θα βρίσκεται κοντά στο Φιέρι και σε σημείο εξόδου του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα την τροφοδοτεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μονάδα πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός τριών ετών.