ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας από τους πιο αγαπητούς σέρφερς της περιοχής του Λογνκ Ριφ της Αυστραλίας, ο ελληνικής καταγωγής Μέρκιουρι Ψιλάκης, έχασε τη ζωή του σε επίθεση καρχαρία στο Dee Why, λίγες μόνο ώρες πριν από τη Γιορτή του Πατέρα.
Γεννημένος στο Σίδνεϊ, ο Ψιλάκης μεγάλωσε με τη μνήμη και την ταυτότητα της Σύμης, του νησιού του Αιγαίου από όπου κατάγονταν οι γονείς του. Οι ιστορίες τους για τα καΐκια, τις ανηφοριές με τα πέτρινα σκαλιά από το νησί έγιναν για τον ίδιο μια «δεύτερη πατρίδα», διαμορφώνοντας την ψυχή του, ακόμα κι αν ο ίδιος μεγάλωνε στην άλλη άκρη του κόσμου.
Από μικρός, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Μάικ, ανακάλυψε τον κόσμο του σερφ. Δεν ήταν μόνο ένα άθλημα. Ήταν τρόπος ζωής. Κατασκεύαζαν οι ίδιοι τις σανίδες τους, μαθαίνοντας να «διαβάζουν» τα κύματα πριν αυτά σηκωθούν, κινώντας με ευκινησία και χάρη στο νερό. Η δεξιοτεχνία του Μέρκιουρι τον έκανε γνωστό στην κοινότητα του Λονγκ Ριφ, όπου κέρδισε τίτλους και τον σεβασμό όλων όσων μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τη θάλασσα.
Η ζωή του όμως δεν περιοριζόταν στα κύματα. Στην περιοχή Dee Why, είχε δημιουργήσει μια μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα ως «plant man», προμηθεύοντας εξωτικά φυτά και δημιουργώντας ένα δίκτυο λάτρεων των σπάνιων ποικιλιών. Οι γείτονες και φίλοι τον θυμούνται ως ζεστό, φιλικό και ανοιχτόκαρδο άνθρωπο. Συχνά πρωτοστατούσε σε τελετές μνήμης, όπως το «paddle-out» για έναν φίλο που είχε χαθεί, δείχνοντας την πίστη του στην κοινότητα των σέρφερς.
Η οικογένεια ήταν για τον Μέρκιουρι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής του. Παντρεμένος με τη Μαρία και πατέρας της μικρής τους κόρης, την αποκαλούσε «το φως της ζωής του», συνδυάζοντας την αδρεναλίνη του σερφ με τη γαλήνη του σπιτιού.
Παρά την εμπειρία και την αγάπη του για τη θάλασσα, η μοίρα του αποδείχθηκε αμείλικτη. Ένας μεγάλος καρχαρίας τον επιτέθηκε απρόσμενα, δίνοντας δραματικό τέλος σε μια ζωή γεμάτη πάθος, ελευθερία και σύνδεση με τη φύση. Η τραγωδία συγκλόνισε την κοινότητα, αφήνοντας πίσω θλίψη και αναμνήσεις ενός σέρφερ που ζούσε με ένταση και αγάπη για το κύμα.
Διαβάστε επίσης
CNN: Το σαφές μήνυμα το Σι Τζινπίνγκ – Η Κίνα προκαλεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους
Αλέξανδρος Εξάρχου: Με την εξαγορά της HSBC Malta η CrediaBank θα διπλασιάσει το μέγεθός της
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το Υπερταμείο καταλύτης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: «Ο πόλεμος νομίζω θα τελειώσει πολύ σύντομα» – Εξετάζουμε άρση ορισμένων κυρώσεων στο πετρέλαιο (upd)
- ΕΟΔΥ: Τι λέει ο Χ. Χατζηχριστοδούλου στο Mononews – Η τοποθέτηση του Ά. Γεωργιάδη και το θρίλερ της επόμενης μέρας
- Τα αγρίμια, οι γονείς και μια γραμμή βοήθειας
- Γιώργος Λάνθιμος: Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του στη Στέγη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.