ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο, καθώς οι αγορές αναμένουν τη συνεδρίαση του OPEC+ στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου η Σαουδική Αραβία θα πιέσει για νέες αυξήσεις παραγωγής μετά την πρόσφατη επαναφορά 2,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως.
Το αμερικανικό αργό WTI (Οκτωβρίου) υποχώρησε 2,5% και έκλεισε στα 61,87 δολ./βαρέλι, με εβδομαδιαίες απώλειες 3,3%. Το Brent (Νοεμβρίου) έκλεισε στα 65,50 δολ./βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 2,2%.
Σε επίπεδο έτους, το WTI έχει χάσει περίπου 14%.
Η πτώση τροφοδοτείται τόσο από τις προσδοκίες για νέα αύξηση παραγωγής του OPEC+, όσο και από τις επιπλέον ροές από Βραζιλία και Γουιάνα, ενώ στο κλίμα βάρυναν και οι ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, γεωπολιτικές εντάσεις εντείνονται, με τις ΗΠΑ να ασκούν πίεση στους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και να επιβάλλουν νέο δασμό 50% σε ορισμένες εισαγωγές από την Ινδία.
Διαβάστε επίσης
Πυρκαγιές: 38 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Μητσοτάκης: Εμείς κοιτάμε το μέλλον, ο Τσίπρας μιλά για το παρελθόν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γιατί θα κάνει εκλογές το 2027, τα νέα μέτρα και η σταθερότητα που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.