ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ακόμα ανοδικό ξεκίνημα, για δεύτερη μέρα, στις 2035 μονάδες για τον γενικό δείκτη και οριακά κέρδη 0,15%. Δεν θα πρέπει να αγνοούνται οι αστάθμητοι παράγοντες στο εξωτερικό όπως η πολιτική αναταραχή στην Γαλλία και η κρίση ελλείμματος που την συνοδεύει. Εκεί ίσως δοκιμαστεί σύμφωνα με τους αναλυτές η περαιτέρω αντίδραση των αγορών και βεβαίως της δικής μας.
Στα 7,56 ευρώ σκαρφαλώνει η Κύπρου μετά τα χθεσινά πακέτα, στην περιοχή των 7,80 ευρώ η Άκτωρ μετά το εξαιρετικό σετ αποτελεσμάτων εξαμήνου. Στα 3,50 ευρώ σκαρφαλώνει η Άλφα, στα 12,32 η ΕΤΕ, στα 3,24 αμετάβλητη η Eurobank και στα 6,88 ευρώ η Πειραιώς με κέρδη 0,53%. Στα 6 ευρώ επιστρέφει η ΑΕΜ, με +3,3% η Άβαξ, στα 3,32 ευρώ η αντίδραση που βγάζει ο ΑΔΜΗΕ, ξεπέρασε τα 14 ευρώ η ΔΕΗ, στα 8,23 τα ΕΛΠΕ και κέρδη 1%, στα 24,58 η ΜΟΗ.
Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και γι’ αυτό το λόγο παρατηρούμε ανοδικά ξεκινήματα, αλλά στη συνέχεια σπεύδουν να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους. Θυμίζουμε ότι είναι οριακές οι διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Dax πριν από λίγο να καταγράφει μικρές απώλειες, ενώ τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν ανάπτυξη 2,1% στο δεύτερο τρίμηνο από 2,2% στο πρώτο, τελεί η αγορά η οποία προς το παρόν κρατάει τη βάση των 2020 – 2030 μονάδων, αν και μέσα στην εβδομάδα δοκίμασε στηρίξεις στα επίπεδα των 1995 μονάδων. Πάνω από 6% η διόρθωση από τα υψηλά των 2126 μονάδων. Το βράδυ η DBRS θα δημοσιεύσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα έχει αξιολόγηση ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές.
Οι επενδυτές επίσης περιμένουν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aktor μετά τη χθεσινή δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χανιά: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι που φέρονται ως τα πρόσωπα που είχαν ηγετική θέση στην εγκληματική οργάνωση
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Έσοδα 68, 4 εκατ. δολάρια και καθαρά κέρδη 25,6 εκατ. δολάρια
- Κυβερνητικές πηγές σε Τσίπρα: Βάπτισε τους νέους φόρους που προτείνει ως «πατριωτική εισφορά»
- Μαρίνα Χατζημανώλη: Διευρύνονται οι ναυτιλιακές σχέσεις της Κύπρου με τις Αραβικές χώρες
