ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο 15χρονος Δημήτρης έχει αποδιασωληνωθεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον», ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, όπου ο Έλληνας έφηβος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, την περασμένη Πέμπτη.
Παράλληλα, οι Ιταλοί επιστήμονες έκαναν γνωστό ότι «η επανάκτηση της λειτουργικότητας του μοσχεύματος ήταν ιδιαίτερα ταχεία» και «χάρη στην επέμβαση αυτή, η οποία συνολικά διήρκεσε δέκα ώρες, μπόρεσε να αποτραπεί ο θάνατος του ασθενή από ηπατική ανεπάρκεια».
Στη φάση αυτή, ο Δημήτρης βρίσκεται στην «Μονάδα Ημιεντατικής Θεραπείας» του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Νοσοκομείου Le Molinette, όπου συνεχίζεται η βαθμιαία όσο και ικανοποιητική επιστροφή στη λειτουργία του νευρολογικού του συστήματος.
Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο Le Molinette και τον καθηγητή Ρενάτο Ρομανιόλι (o oποίος, μαζί με την ιατρική ομάδα του πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη μεταμόσχευση), «αν η ανάρρωση του Έλληνα ασθενή συνεχιστεί με τους μέχρι τώρα ρυθμούς, μπορεί να λάβει εξιτήριο σε περίπου ένα μήνα».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Λευκός Οίκος: «Σχεδόν οριστικοί» οι νέοι δασμοί που ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πρέβεζα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Νέα Σαμψούντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Απώλειες έφεραν τα αδύναμα στοιχεία για τις υπηρεσίες
- Πετρέλαιο: Τέταρτη ημέρα πτώσης με το ενδιαφέρον στη Ρωσία – Κάτω από τα 68 δολάρια το Brent
- Απόστολος Λύτρας: Το σκάφος του προσάραξε σε ξέρα κοντά στη Σαντορίνη
- Υπ. Ναυτιλίας: Ο Πλοίαρχος του φέρι μποτ που προσάραξε δεν ενημέρωσε ως όφειλες τις Αρχές
