ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) κάλεσε και πάλι σήμερα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) να μειώσει τα βασικά επιτόκια μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αυξήθηκε περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο τρίμηνο.
“ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΕΠ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ: 3%, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ! Ο “Πολύ Αργά” ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. Δεν υπάρχει Πληθωρισμός! Αφήστε τον κόσμο να αγοράσει, και να αναχρηματοδοτήσει το σπίτι του!”, έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, αναφερόμενος στον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powell), και καθώς η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα τη δήλωση πολιτικής της.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε 3,0% σε ετήσια βάση το περασμένο τρίμηνο, ανέφερε το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του υπουργείου Εμπορίου στην προκαταρκτική εκτίμησή του για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η οικονομία είχε συρρικνωθεί 0,5% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.
Διαβάστε επίσης:
Μακρόν για δασμούς ΕΕ – ΗΠΑ: Δεν προκαλέσαμε αρκετό φόβο στις Ηνωμένες Πολιτείες
HSBC: Έρευνα στην Ελβετία για φερόμενο «ξέπλυμα» $300 εκατ. που μεταβιβάστηκαν στον Λίβανο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Μηνιαία κέρδη 3,7% για το πολύτιμο μέταλλο τον Οκτώβριο
- Μπλε Κέδρος: Ολοκλήρωσε την πώληση θυγατρικής έναντι €18,89 εκατ. – Μηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό
- Πανος Ξενοκωστας: Πρόταση της ΕΕΝ για Ελληνικά Πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- Βίλντερς (Ολλανδία): «Παρατυπίες» στην καταμέτρηση ψήφων βλέπει η ηττημένη ακροδεξιά
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        