ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Εφετείο της Ουάσινγκτον ανακάλεσε εκ νέου σήμερα τη συμφωνία περί ομολογίας ενοχής του Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, καθυστερώντας περαιτέρω την ακροαματική διαδικασία ενώπιον στρατοδικείου.
Με δύο ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά, το Εφετείο επανέφερε σε ισχύ την απόφαση του πρώην υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος τον Αύγουστο του 2024 είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή.
Οι προδικαστικές συμφωνίες επανήλθαν σε ισχύ από στρατιωτικό δικαστή τον Νοέμβριο.
«Ο υπουργός ενήργησε εντός των ορίων των νόμιμων εξουσιών του και δεν επιθυμούμε να αμφισβητήσουμε την κρίση του», αποφάνθηκε το Εφετείο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπήρξε μια σειρά «αναμφισβήτητων λαθών» εκ μέρους του στρατιωτικού δικαστή.
Ο Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, ο Ουαλίντ μπιν Ατάς και ο Μουσταφά αλ Χαουσάουι, έγκλειστοι και οι τρεις στη στρατιωτική φυλακή της αμερικανικής βάσης στο Γκουαντάναμο της Κούβας, κατηγορούνται για τρομοκρατία και δολοφονία σχεδόν 3.000 ανθρώπων στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Οι όροι της συμφωνίας περί ομολογίας ενοχής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συμφωνήσει να δηλώσουν ένοχοι με αντάλλαγμα να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη και να αποφύγουν τη θανατική ποινή.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
FT: Πρόταση βόμβα από την Κομισιόν για φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ
Τραμπ: Έφτασε στο Τέξας μια εβδομάδα μετά τις φονικές πλημμύρες με τα 120 θύματα
Σκοτ Μπέσεντ: Tι κοινό έχουν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζωρτζ Σόρος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Κατακόρυφη πτώση 11%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών
- Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Η καθαρή αξία του στόλου εκτιμήθηκε στα 289 εκατ. δολάρια
- Τραμπ: Αν το Ιράν τοποθετήσει νάρκες στα Στενά του Ορμούζ και δεν τις απομακρύνει θα αντιμετωπίσει επίθεση που δεν έχει ξαναδεί
- Ανδριανός: Δεν κρύψαμε το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ – Προχωρά η μεταρρύθμιση του συστήματος ενισχύσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.