ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της ΔEΗ Ανανεώσιμες, που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ηλία Μοναχολιά, και την κινεζική εταιρεία SUMEC Group, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της κ. Cai Jibo.
Η κινεζική εταιρεία SUMEC ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978. Επισημαίνεται ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή CMEC.
Στο πλαίσιο του MOU η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, τομέας στον οποίο η SUMEC έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία.
Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔEΗ Ανανεώσιμες με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔEΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη ΔEΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακίνητα: Ανοδικές τιμές με πιο αργό ρυθμό – Τι προβλέπεται για το 2026 από την Τράπεζα της Ελλάδος
- Pfizer: «Ημέρα Καινοτομίας & Συνεργασίας 2025» στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- Η κυριαρχία των «ταύρων» στην Wall Street και οι προειδοποιήσεις των σκεπτικιστών
- Apple: Πρόστιμο 98,6 εκατ. ευρώ από την Ιταλία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης