ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τους αποκαλούμενους «αμοιβαίους» αμερικανικούς δασμούς θα αρχίσουν να πληρώνουν την 1η Αυγούστου και ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβαλε την επιβολή υψηλών δασμών σε εμπορικούς εταίρους από την 9η Ιουλίου για την 1η Αυγούστου.
«Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι αυτήν την ημερομηνία και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν από την 1η Αυγούστου 2025 – Δεν θα δοθούν παρατάσεις», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.
Ωστόσο χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενδέχεται να καθυστερήσει την επιβολή των δασμών, που σχεδιάζει για αρκετές χώρες, πέραν της νέας προθεσμίας της 1ης Αυγούστου που έθεσε. Ερωτηθείς αν η νέα ημερομηνία είναι σταθερή, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους: «Θα έλεγα σταθερή, αλλά όχι 100%».
Διαβάστε επίσης:
ΕΤΑΔ: Στη Domes Resorts το «Ξενία Ουρανούπολης»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία: Δικαστής απήγγειλε κατηγορίας για διαφθορά κατά της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ
- Ο «Χρηστάκης» που ήθελε να γίνει Χριστιανός: Το στόρι του «οπλά» Χούμπαυλη, του… αόρατου επιχειρηματία
- Απορρίφθηκε η μήνυση του Τραμπ κατά της Wall Street Journal για άρθρο γύρω από τον Τζέφρι Έπστιν
- Wall Street: Συγκρατημένες κινήσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας – Η Goldman Sachs πιέζει τον Dow Jones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.