ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «αποφάσισαν να τινάξουν στον αέρα» τη διπλωματία εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
«Βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις (σ.σ. για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) με τις ΗΠΑ όταν το Ισραήλ αποφάσισε να τινάξει στον αέρα αυτή τη διπλωματία», δήλωσε ο Αραγτσί με ανάρτηση του στο X, προσθέτοντας ότι καθώς το Ιράν συνομιλούσε με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «οι ΗΠΑ αποφάσισαν, με τη σειρά τους, να τινάξουν στον αέρα αυτές τις διπλωματικές κινήσεις».
Αντιδρώντας στις ευρωπαϊκές εκκλήσεις για επιστροφή του Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας είπε: «Πώς μπορεί το Ιράν να επιστρέψει σε κάτι που δεν εγκατέλειψε ποτέ, πόσο μάλλον να καταστρέψει;»
Διαβάστε επίσης:
Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: Οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ είναι “σημείο ευαλωτότητας”
Λαμία: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Υλίκη Θηβών
Ανοδικά οι μετοχές στα χρηματιστήρια της Μέσης Ανατολής, παρά την Αμερικανική επίθεση στο Ιράν (upd)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ΚΜ και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί, σε ποιο χωριό ήταν ο Τσίπρας και η Μαρέβα, το πρώτο ματς στον Βοτανικό και ο Μπαμπινιώτης για τα μπλόκα
- Τα 13 σχήματα των «μεγάλων» της αγοράς που αύξησαν τον μετοχικό τους πλούτο κατά 8+1 δισ. ευρώ μέσα στο 2025
- Diamonds are forever: Τα μονόπετρα που έλαμψαν το 2025 και οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2026
- Ελ Κααμπί: Πανζουρλισμός στα social media για τα απίθανα γκολ, τι ισχύει με νέο συμβόλαιο και Ολυμπιακό