ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία αναμένει να συμφωνήσει με την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα σε μια ημερομηνία για τον τρίτο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ.
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Μεντίσνκι, που ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας, βρίσκεται σε επαφή με τον Ουκρανό ομόλογό του, ανέφερε ο Πέσκοφ.
Οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και τρία χρόνια ξεκίνησαν με συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Μαΐου ενώ ο δεύτερος γύρος διεξήχθη στις 2 Ιουνίου, και οδήγησαν σε συμφωνίες ανταλλαγής κρατουμένων και στην επιστροφή των σορών των πεσόντων στρατιωτών.
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά σε μια εκεχειρία, για την οποία πιέζει η Ουκρανία με την υποστήριξη της Δύσης. Η Ρωσία δηλώνει ότι επιδιώκει μια οριστική λύση, όχι απλά μια παύση των συγκρούσεων, και επιμένει σε εδαφικές και άλλες απαιτήσεις που η Ουκρανία δηλώνει ότι θα ισοδυναμούν με παράδοση.
Η σύγκρουση έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τη Ρωσία να εξαπολύει μερικές από τις πιο σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου και την Ουκρανία να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις με drones, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον ρωσικό στόλο βομβαρδιστικών.
Ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέτος.
Ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία ελπίζει να συμφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων προκειμένου να απομακρυνθούν “αγκάθια” στις διμερείς σχέσεις.
Διαβάστε επίσης:
Πεζεσκιάν: Για να τερματιστεί ο πόλεμος να σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ALP: Έρχονται στην Ελλάδα τα διάσημα σακουλάκια νικοτίνης του Τάκερ Κάρλσον, θερμού υποστηριχτή του Ντόναλντ Τραμπ
- Metlen: Αύξησε τη θέση short σε 0,71% το Marshall Wace
- Κωνσταντίνος Περογιαννάκης: Συνεχίζει τις επιλεκτικές κινήσεις στην αγορά μεταχειρισμένων – Στα 16 πλοία αυξήθηκε ο στόλος της Perosea
- Real Consulting: Κάτω από 10% το ποσοστό της One Dealer
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.