ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ιράν διέψευσε ισχυρισμό που έκανε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι Ιρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν συνάντηση στον Λευκό Οίκο. «Το Ιράν ΔΕΝ διαπραγματεύεται υπό πίεση».
«Κανένας Ιρανός αξιωματούχος δεν έχει ζητήσει ποτέ να πάει γονατιστός στις πύλες του Λευκού Οίκου. Το μόνο πράγμα που είναι πιο αξιοκαταφρόνητο από τα ψέματά του είναι η δειλή απειλή του να “εξοντώσει” τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν», δήλωσε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ με ανάρτηση στο X.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως το Ιράν είχε προτείνει να έρθει για συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας «γενναία» αυτήν την πρόταση, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Το Ιράν ΔΕΝ διαπραγματεύεται υπό πίεση, ΔΕΝ θα δεχτεί ειρήνη υπό πίεση και σίγουρα ΟΧΙ με έναν πάλαι ποτέ πολεμοχαρή που προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα», τόνισε η ιρανική αποστολή, επαναλαμβάνοντας δήλωση του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είπε ότι οι Ιρανοί «δεν αντιδρούν καλά στη γλώσσα των απειλών».
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ κατά Πάουελ: Έχει κάνει κακή δουλειά – Θα έπρεπε να είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 2 μονάδες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πάρουν «πολύ εύκολα» το πετρέλαιο του Ιράν – Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές – Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent
- Αρχίζει η ναυπήγηση ρυμουλκών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΟΝΕΧ
- Σύνταξη τώρα και απασχόληση χωρίς απώλειες: Η «χρυσή» ευκαιρία για περισσότερους από 50.000 επαγγελματίες
- Ο στασιμοπληθωρισμός είναι ήδη εδώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.