ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ερχόμενη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση του προσωπικού αριθμού, σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο νέος αριθμός θα αποκτάται ηλεκτρονικά από το myInfo στο gov.gr, χρησιμοποιώντας κωδικούς taxisnet.
Με τον προσωπικό αριθμό θα επιτευχθεί η τακτοποίηση των μητρώων του κράτους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις διπλών εγγραφών πολιτών. «Πρέπει να τακτοποιηθούν τα μητρώα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπήρχαν διπλά ΑΜΚΑ. Το ΑΚΜΑ δεν σβήνει ποτέ, απλά απενεργοποιείται», τόνισε ο υπουργός.
Σημειώνεται πως η έκδοση του Προσωπικού Αριθμού του Πολίτη θα αποτελεί το υποχρεωτικό στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Κάθε πολίτης θα έχει έναν μοναδικό 12ψήφιο αριθμό, όπου τα πρώτα 9 ψηφία θα αντιστοιχούν στον ΑΦΜ του, ενώ τα υπόλοιπα 3 θα προστίθενται ως πρόθεμα, με τα δύο εξ αυτών να επιλέγονται από τον ίδιο τον πολίτη. Εκδίδεται και χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ. Ο νέος αριθμός δεν αντικαθιστά τα υπάρχοντα μητρώα, αλλά λειτουργεί ως βασική ταυτότητα για κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο.
Πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία το Kids Wallet
Αναφερόμενος στο Kids Wallet, ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ηλικίας των ανήλικων χρηστών στις πλατφόρμες. «Υπάρχει ζήτημα ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν ψηφιακό κόσμο. Θεωρούν φυσιολογικό να περνάνε πολλές ώρες της ζωής τους μέσα από μία οθόνη και προκαλεί πρόβλημα στην ανάπτυξή τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες».
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Όσο για τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ από επιδοτήσεις σε «μαϊμού» κτηνοτρόφους και αγρότες με εικονικά βοσκοτόπια, δήλωσε: «Είναι η κλασική ιστορία του πως ως χώρα και ως πολίτες χειριστήκαμε τις επιδοτήσεις. Πάμε πλέον σε μία ριζική λύση».
Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε η κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ενσωμάτωση των λειτουργιών πληρωμών και ελέγχων στην ΑΑΔΕ, όπου θα μεταφερθεί και το προσωπικό του Οργανισμού.
Διαβάστε επίσης
Elon Musk: Επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Πρεμιέρα» αύριο – Οι πρακτικές οδηγίες για την ώρα της εξέτασης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.