ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με Ρωσία – Το ευάλωτο πέρασμα από την Πολωνία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη «πυροβολεί τα ίδια της τα πόδια» με την πρότασή της να σταματήσει όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έως το τέλος του 2027.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προτείνει νομικά μέτρα τον επόμενο μήνα που θα αφορούν τη σταδιακή διακοπή των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού και υγροποιημένου φυσικού αερίου στο έδαφός της, σε μια προσπάθεια να θέσει τέλος στις επί δεκαετίες ενεργειακές της σχέσεις με τον πρώην κορυφαίο προμηθευτή της φυσικού αερίου.
Ο Πεσκόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ Νταν Γιόργκενσεν, ο οποίος είπε ότι δεν θα ήταν συνετό για την Ευρώπη να επιστρέψει στη ρωσική ενέργεια, ακόμη και αν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Βατικανό – Εκλογή νέου Πάπα: Την Τετάρτη ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα
Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για το στεγαστικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Μόνο ως σύνολο η Ε.Ε μπορεί να γίνει ανταγωνιστική διεθνώς στον τομέα του φαρμάκου
- Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 10,37 εκατομμυρίων δολαρίων από την ναύλωση του«DSI Polaris»
- Economist: Η εποχή του φθηνού δανεισμού τελείωσε και οι κυβερνήσεις πληρώνουν τον λογαριασμό
- Τραμπ: «Μεγάλη» συμφωνία ΗΠΑ – Λευκορωσίας για την αγορά ποτάσας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.