array(0) {
}
        
    
Menu
-1.32%
Τζίρος: 165.51 εκατ.

Αγροτικές επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίζεται ο πρώτος κατηγορούμενος

Media

Eurovision 2025: Απαγορεύει τις σημαίες «αλληλεγγύης» και τις ΛΟΑΤΚΙ+ επί σκηνής

Comments

Αυστηρότερη γίνεται η πολιτική της Eurovision όσον αφορά την παρουσία σημαιών στους επίσημους χώρους του διαγωνισμού του 2025, καθώς η EBU και ο ελβετικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRG SSR ανακοίνωσαν ότι από εδώ και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο η χρήση της επίσημης εθνικής σημαίας κάθε χώρας από τις αποστολές και τους καλλιτέχνες.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αποκλείει τις ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες, καθώς και κάθε άλλη μη κρατική σημαία από τη σκηνή, το Green Room, την Τελετή Έναρξης και άλλους επίσημους χώρους.

1

Η αλλαγή επηρεάζει άμεσα τους φετινούς ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτέχνες, όπως τη Miriana Conte (Μάλτα), τον JJ (Αυστρία) και την Erika Vikman (Φινλανδία), οι οποίοι δεν θα μπορούν να επιδείξουν τις σημαίες Pride κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών τους.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα των σημαιών εντάθηκε πέρσι, όταν ο νικητής της Eurovision 2024, Nemo, αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να περάσει “λαθραία” τη non-binary σημαία στη σκηνή, καθώς του είχε απαγορευθεί από τους διοργανωτές. «Η Eurovision είπε όχι, και το έκανα έτσι κι αλλιώς», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μόνο μία σημαία, καμία ένδειξη αλληλεγγύης

Σύμφωνα με την επίσημη πολιτική, κατά τη φετινή «παρέλαση σημαιών» (flag parade), οι καλλιτέχνες θα φέρουν αποκλειστικά την εθνική σημαία της αποστολής τους, η οποία θα παρέχεται από την SRG SSR. Απαγορεύεται, επίσης, η επίδειξη σημαιών άλλων χωρών ως ένδειξη στήριξης ή διαμαρτυρίας — όπως είχε γίνει πέρσι με σημαίες της Ουκρανίας ή της Παλαιστίνης.

Παρότι η EBU δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους παραβάτες, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» για όσους παραβούν τους νέους κανονισμούς.

Εκπρόσωπος του διαγωνισμού δήλωσε στο PinkNews ότι η πολιτική στοχεύει στη «σαφήνεια» και στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής έκφρασης και τήρησης ενός ουδέτερου πλαισίου στους επίσημους χώρους.

Περισσότερη ελευθερία για τους θεατές

Σε αντίθεση με τους καλλιτέχνες, οι θεατές θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια: μπορούν να φέρουν οποιαδήποτε σημαία ή πανό, αρκεί αυτά να μην παραβιάζουν τον ελβετικό νόμο ή να μην συνιστούν απειλή για την ασφάλεια. Έτσι, θα επιτρέπονται οι σημαίες ΛΟΑΤΚΙ+ και της Παλαιστίνης εντός του χώρου του σταδίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του DR.

Η φετινή Eurovision θα φιλοξενηθεί στην St. Jakobshalle στη Βασιλεία της Ελβετίας, με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στις 13 και 15 Μαΐου, και τον μεγάλο τελικό στις 17 Μαΐου.

 

 

Διαβάστε επίσης 

Αττικές εκδόσεις: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την πώληση των ραδιοφωνικών μας σταθμών

ΕΡΤNEWS: Μεγάλη τηλεθέαση είχε η απευθείας μετάδοση της εξόδιου ακολουθίας του Πάπα Φραγκίσκου

ALTER EGO MEDIA: Όταν η τεχνολογία γράφει για τον εαυτό της

 

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητσοτάκης, ο Σκάι και ο Ζούλας, ο πόλεμος του Σινά… στο ΑΠΕ, οι νέες κινήσεις του Κυριακού στον ΑΝΤ1, η επιστροφή του Παπαδάκη και ποια είναι η Allimonos της Alter Ego
Το σόι σου: Πότε κάνει πρεμιέρα με νέα επεισόδια
Το παρασκήνιο του mega deal! Πώς η Apple μπήκε στις πίστες της Formula 1
Ο Ζούλας επί ξυρού ακμής, τα νεύρα της Σίας, το «μαύρο» του ERTFLIX, σαρώνει η Ράνια στο Mega και το… τρίποντο του Αρναούτογλου με τον Giannis
Σκάι: Απίστευτες καταγγελίες από Ρέβη και Κουρδή – Μιλούν για… mobbing, εξόντωση, επαγγελματική υποβάθμιση
Η νέα, streaming εποχή του Champions League! – Ποιες πλατφόρμες θέλουν αγώνες, τι σημαίνει για τον Έλληνα τηλεθεατή;
Οι διεθνείς κινήσεις Κυριακού, σύγκρουση Σκάι με Κουρδή, η Μαραγκουδάκη πήρε το όπλο της, η Alter Ego, ο Ευαγγελάτος και η Τατιάνα, τι συμβαίνει με Ρουβά και ΕΡΤ
ΣΚΑΪ: Αλλαγές στο Δ.Σ – Ο CEO, Κωνσταντίνος Ζούλας αναλαμβάνει και Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Ενημέρωσης
Η Formula 1 πατάει γκάζι με την Apple, χάρη σε deal εκατοντάδων εκατομμυρίων!
Κρίσιμες ώρες στον ΣΚΑΪ: «Ο Ζούλας δεν θα προλάβει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λένε πηγές