ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρούμπιο: Επίκειται η έναρξη τεχνικών συνομιλιών για Γροιλανδία – Πιο αδύναμο από ποτέ το καθεστώς του Ιράν
Ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ θα ταξιδέψει στη Γροιλανδία, μια ημιαυτόνομη περιοχή της Δανίας, την 28η Απριλίου, έγραψε την Τετάρτη η Γροιλανδική εφημερίδα Sermitsiaq, επικαλούμενη την κυβέρνηση της νήσου.
Η επίσκεψη στη Γροιλανδία από τον αρχηγό του κράτους της Δανίας λαμβάνει χώρα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να προσαρτήσει την πλούσια σε ορυκτό πλούτο και στρατηγικά σημαντική νήσο.
Η Δανία έχει απορρίψει τις φιλοδοξίες του Τραμπ και λέει πως μονάχα οι ίδιοι οι Γροιλανδοί μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς Φρέντερικ-Νίλσεν θα ταξιδέψει στη Δανία την 26η Απριλίου, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν, σύμφωνα με τη Sermitsiaq.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο βασιλιάς θα μεταβεί στη Γροιλανδία μαζί με τον Νίλσεν, όταν ο Γροιλανδός πρωθυπουργός επιστρέψει στη νήσο.
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ: Εξετάζει μείωση δασμών πάνω από 50% στην Κίνα ενόψει των εμπορικών διαπραγματεύσεων
Λαβρόφ: Σύντομα νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ – Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.