ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε σήμερα των 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στη νότια ακτή της Μιανμάρ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το GFZ.
Οι νεκροί από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα και τη γειτονική Ταΐλάνδη την 31η Μαρτίου ανέβηκαν στους 3.000, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό CCTV.
Σε χθεσινές δηλώσεις, ο επικεφαλής της χούντας είπε ότι υπάρχουν 4.521 τραυματίες και 441 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό της Παρασκευής.
Διεθνείς εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών από τη σφοδρότατη σεισμική δόνηση θα είναι πολλές χιλιάδες ακόμα στη φτωχή χώρα που μαστίζεται από χρόνια εμφυλίου πολέμου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000.
Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού επεσήμαναν ότι η Μιανμάρ βιώνει “επίπεδα καταστροφής που δεν έχουν ιδωθεί εδώ και 100 χρόνια στην Ασία”.
Διαβάστε επίσης
Κωνσταντοπούλου: Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή – Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για την Κύπρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.