ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της αποκαλούμενης “συμμαχίας των προθύμων” χωρών που συγκάλεσε για το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa.
Όπως γράφει η La Stampa,”η Μελόνι ξεκαθάρισε στους στενούς της συνεργάτες οτι δεν προτίθεται να στηρίξει μια πρωτοβουλία που δεν την πείθει”, από την στιγμή που η Ιταλία έχει αποφασίσει ότι δεν προτίθεται να στείλει στρατιώτες της, στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για εγγυήσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Προς το παρόν, πάντως, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση και η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore (η οποία ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων της χώρας) εκτιμά ότι, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση.
Η σύνοδος αυτή του Σαββάτου θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Διαβάστε επίσης
Εθνική Πινακοθήκη: Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης (βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έξι στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι το μηνιαίο τους εισόδημα δεν επαρκεί
- Υπερταμείο: Έργα – ορόσημα το 2026 σε ΔΕΘ, λιμάνια, Εγνατία και υγεία
- Η ΕΕ προτίθεται να προσφέρει στις ΗΠΑ στρατηγική συνεργασία στα κρίσιμα ορυκτά για τον περιορισμό της Κίνας
- Νέα απάτη με SMS: Δήθεν πρόστιμα και ποινές για υπέρβαση ταχύτητας – Τι συμβουλεύει η ΕΛΑΣ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.