ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δραματικές διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην πόλη Μανχάιμ της Γερμανίας το μεσημέρι της Κυριακής καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 25 τραυματίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild από τους 25 τραυματίες, οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα κίνητρα του οδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος.
Potential Islamic terrorist attack in Mannheim, Germany.
Car plows into a crowd of people at high speed. Multiple casualties.
Can Europe go a week without any terror attack or is this the new norm now?
— Dr. Maalouf (@realMaalouf) March 3, 2025
Δημοσιογράφος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων μετέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είναι καλυμμένο με κάποιο μουσαμά μετά το περιστατικό χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κάποιον νεκρό ή τραυματία.
H γερμανική εφημερίδα Bild μεταφέρει ως πληροφορία ότι ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Terror attack in Manheim, Germany
Twice a week in Europe now 🥲pic.twitter.com/fdGaKwhng1
— Kreately.in (@KreatelyMedia) March 3, 2025
H τοπική ιστοσελίδα manheim24 περιγράφει ότι ένα μαύρο SUV κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από μια πλατεία προς ένα συντριβάνι στο οποίο βρίσκονταν αρκετά άτομα. Στην περιοχή αυτή, όπως μεταδίδει η FAZ, υπήρχε αποκριάτικη αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 50χρονο έπεσε πάνω τους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου μια νεαρή μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν όταν τις παρέσυρε αυτοκίνητο στο Μόναχο.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία – Νέα κυβέρνηση: Δύο Ταμεία Επενδύσεων για άμυνα και υποδομές με εκατοντάδων δισεκατομμύρια ευρώ – Τι θα γίνει με το «φρένο χρέους»
Αυστρία: Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος – Από ποιούς αποτελείται η νέα κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Πτώση έως -19% μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν
- Αλβανία: Κυβερνοεπίθεση στο email του κοινοβουλίου από Ιρανούς χάκερ
- Κρις Ράιτ: Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ συνόδευσε τάνκερ για να περάσει τα Στενά του Ορμούζ
- Πούτιν – Πεζεσκιάν: Τηλεφωνική επικοινωνία για την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.