ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελλάδα – Τουρκία: Από την Αλεξανδρούπολη στα καλώδια του Αιγαίου – Όταν η γεωγραφία γίνεται αποτροπή
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσεις στους βαθμούς του Ταξίαρχου Στρατού Ξηράς, Αρχιπλοίαρχου ΠΝ, Ταξίαρχου Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και στους βαθμούς του Συνταγματάρχη, Πλοίαρχου ΠΝ και Σμήναρχου, για όσους Αξιωματικούς έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Σκοπός των έκτακτων κρίσεων, σε συνέχεια αυτών στις 10/1/2025, είναι η υλοποίηση της Nέας Δομής Δυνάμεων στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», ο εξορθολογισμός του αριθμού των ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών, η προσαρμογή στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.
Οι νέες κρίσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και αποστρατεύτηκαν εκατοντάδες ανώτεροι αξιωματικοί και από τους τρεις Κλάδους.
Συνολικά, αποστρατεύτηκαν 48 Ταξίαρχοι Στρατού Ξηράς και πολεμικής Αεροπορίας και Αρχιπλοίαρχοι από το Πολεμικό Ναυτικό και 745 Συνταγματάρχες, Πλοίαρχοι και Σμήναρχοι.
Αναλυτικά:
– Μειώθηκε κατά 36 ο αριθμός των Ταξιάρχων Στρατού Ξηράς.
– Μειώθηκε κατά 5 ο αριθμός των Αρχιπλοιάρχων ΠΝ.
– Μειώθηκε κατά 7 ο αριθμός των Ταξιάρχων Πολεμικής Αεροπορίας.
– Μειώθηκε κατά 369 ο αριθμός των Συνταγματαρχών.
– Μειώθηκε 191 ο αριθμός των Πλοιάρχων ΠΝ.
– Μειώθηκε κατά 185 ο αριθμός των Σμηνάρχων.
Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι ο αριθμός των Συνταγματαρχών, οι οποίοι υπηρετούσαν στον Στρατό Ξηράς πριν τις σημερινές κρίσεις ήταν τριπλάσιος και πλέον του αριθμού των οργανικών θέσεων.
Διαβάστε επίσης:
Οικονόμου – Κωνσταντοπούλου: Σφοδρή αντιπαράθεση για το δυστύχημα των Τεμπών
Τουρκία: Στοχεύει σε συμφωνία 6 δισ. δολαρίων για όπλα με τη Σαουδική Αραβία
Νέες έκτακτες κρίσεις στους ανώτερους αξιωματικούς Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε ο Νίκος Δένδιας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Capital Maritime Finance: Στο 71,43% το ποσοστό του Βαγγέλη Μαρινάκη
- F1 Ferrari: Υστερούν σε διαχείριση ενέργειας και ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση
- Fed: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τον Οκτώβριο – Δύο αξιωματούχοι ζήτησαν να αυξηθούν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ευρώπη – Επανέρχονται οι φόβοι για ενεργειακό σοκ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.