ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έξι μήνες μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, λόγω ρωσικής ανάμειξης, η Ρουμανία θα επαναλάβει τις εκλογές στις 4 Μαίου και 18 Μαΐου.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση συνασπισμού της βαλκανικής χώρας, η οποία σχηματίστηκε στα τέλη του έτους, συμφώνησε για την ημερομηνία σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βουκουρέστι.
Αν κανένας υποψήφιος δεν κερδίσει το 50% των ψήφων ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Η Ρουμανία εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες του περσινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τον οποίο κέρδισε ο φιλορώσος υποψήφιος Καλίν Γκεοργκέσκου.
Το αποτέλεσμα ακυρώθηκε όταν οι ρουμανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατήγγειλαν «μαζική» επιχείρηση επιρροής στα κοινωνικά δίκτυα.
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Ένγκελς, μετά από ουκρανική επίθεση
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου ζητά να του επιστραφεί το διαβατήριο για να πάει στην ορκωμοσία Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Σκοτεινή ντίβα – Ιστορίες παγκόσμιας προδοσίας»: Η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και άλλες προσωπικότητες σε ένα τρίτομο βιβλίο
- Η Aston Martin υπογράφει το δικό της σπίτι στο Τόκιο
- Ο «άλλος» Μάκης, η διήγηση του Πλεύρη για τον Χαφτάρ, η ζήλια των Γάλλων, το «ώπα – ώπα» της Κίμπερλι, τα παράπονα της Κατερίνας και τα πούρα της οργής
- Q&R: Το πλάνο Πασχαλάκη-Σωτηράκου για ανάπτυξη και έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό
