ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετική, σε γενικές γραμμές, είναι η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την τοποθέτηση καμερών στην Αττική, με σκοπό την επιτήρησης για την αποτροπή και καταστολή αξιόποινων πράξεων αλλά και τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
Η Αρχή κρίνει πως η εν λόγω μελέτη «αντιμετωπίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τους κινδύνους οι οποίοι δημιουργούνται για τα προστατευόμενα έννομα συμφέροντα των υποκειμένων των δεδομένων».
Ωστόσο, η Αρχή παρέχει και ορισμένες συμβουλές, πάνω σε κάποια συγκεκριμένα ζητήματα. Ειδικότερα, η Αρχή συστήνει:
α) Την ενίσχυση της διαφάνειας με χρήση πολυεπίπεδης παροχής πληροφόρησης και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών απεικόνισης των επιτηρούμενων χώρων και παράλληλα ανάρτηση του πλήρους κειμένου της απόφασης εγκατάστασης των συστημάτων.
β) Την παροχή επαρκών πόρων στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.
γ) Τον ορισμό ελάχιστων προδιαγραφών συσκευών λήψης εικόνας/ήχου και
δ) Τη συγκεκριμενοποίηση της διαδικασίας ανωνυμοποίησης κατά τη χρήση δεδομένων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- EKO Acropolis Rally 2025: STAGE FLASH SS11
- Σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα όπου αναμένεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
- ΟΣΕΘ: Στον πολυτροπικό σταθμό Νέα Ελβετία μεταφέρεται το τέρμα ακόμη πέντε λεωφορειακών γραμμών
- Κικίλιας από Λέρο: Αναβαθμίζουμε τις λιμενικές υποδομές- Προχωράμε στην ανάπτυξη μονάδων αφαλάτωσης
