ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον όλων, των νέων μας, των παιδιών μας, το πώς θα μείνουν στον τόπο τους και ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος , μιλώντας στο OPEN.
«Πάμε καλύτερα, η ανεργία μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης αυξήθηκαν και το ζητούμενο είναι αυτή η πορεία να συνεχιστεί, σημείωσε και επισήμανε πως η καλύτερη ασφάλεια για την πατρίδα μας είναι τα εργοστάσια, το να θέλουν οι νέοι μας να κάνουν στις παραμεθόριες περιοχές τις οικογένειές τους.
Αυτή είναι η δική μας δουλειά και αυτό θέλουμε να πετύχουμε με το πρόγραμμα των 3 δισ. ευρώ, να στρέψουμε σε αυτές τις περιοχές περισσότερες επενδύσεις, να κάνουμε την Ελλάδα πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική», είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για ειδικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης σε κάθε περιφέρεια, όπως στην Καστοριά, ενίσχυση ανταγωνιστικών κλάδων όπως η φαρμακοβιομηχανία και επενδύσεις σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας μας, όπως η ναυπηγοεπισκευή.
Για να γίνει το σχέδιο πράξη, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι θα κατευθυνθούν ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ αποκλειστικά και μόνο στις παραμεθόριες περιοχές και τη Θεσσαλία.
Και ακόμη 300 εκατ. φοροαπαλλαγές για μεγάλες επενδύσεις που μπορεί να εγκατασταθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ακόμη 900 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, «καθεστώτα» που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου του 2022.
Αναφερόμενος στη διαφορά εισαγωγών – εξαγωγών σημείωσε πως «μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, θα μειωθούν οι φόροι και μειώνοντας τους φόρους θα αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών».
«Θα αυξηθούν και οι δυνατότητες της κυβέρνησης να ενισχύσει όσους έχουν ανάγκη, να στηρίξει την παιδεία και την υγεία, αλλά και επενδυτικές δραστηριότητες», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Διαβάστε επίσης:
Moncler: Πώς ο διάσημος οίκος οδηγήθηκε από τη χρεοκοπία στην απογείωση
Euroxx: Ανέβασε στο 36,11% το ποσοστό του, ο πρόεδρος του ΔΣ Τζουζέππε Τζιάνο
Hyundai: «Φρέναραν» τα λειτουργικά κέρδη στο γ’ τρίμηνο – Χειρότερα των εκτιμήσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.