ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο μικροσκόπιο εξειδικευμένης ομάδας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας βρίσκονται τα οικονομικά των νοσοκομείων.
Η ομάδα τα παρακολουθεί ανά μήνα με βάση συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι συνδέονται με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων. Από το 2025 θα εφαρμοστεί νέος τρόπος χρηματοδότησης των νοσοκομείων, μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος DRG.
Θεμιστοκλέους για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρεται εκτενώς στο νέο σύστημα χρηματοδότησης κάνοντας λόγο για πιο δίκαιη, ορθολογική και ισότιμη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, οι οποίοι θα διατίθενται στη βάση της δραστηριότητας των νοσοκομείων.
Προσθέτει ότι θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, από την έγκαιρη τιμολόγηση, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο, τα νοσοκομεία θα έχουν κίνητρο να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετούν πιο αποτελεσματικά τους ασθενείς, αναφέρει.
Σε ερώτηση, αν τα νοσοκομεία της περιφέρειας «αδικηθούν» με το νέο σύστημα χρηματοδότησης ο κ. Θεμιστοκλέους απαντά ότι «με το σύστημα των DRG δεν μιλάμε για αδικία των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς όλα τα νοσοκομεία θα μετριούνται με ίσους όρους» ενώ αποκαλύπτει ότι μελετάται δείκτης για την επιδότηση νοσοκομείων που βρίσκονται σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
«Οι αλλαγές στα οικονομικά των νοσοκομείων, σε συνδυασμό με το σύστημα DRG, φέρνουν μια νέα εποχή διαφάνειας και αποδοτικότητας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τονίζει ο υφυπουργός.
Διαβάστε επίσης
Mασάζ για μακροζωία; Τι λένε οι επιστημονικές έρευνες
Τα καλύτερα superfoods για να κρατήσετε μακριά τις φθινοπωρινές ιώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανατηφόρα επίθεση σε τρένο στη Γερμανία: Αυτός είναι ο 26χρονος Έλληνας που ξυλοκόπησε άγρια τον ελεγκτή
- Ρεκόρ ρυθμίσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Ιανουάριο – Στα 773 εκατ. ευρώ οι οφειλές
- Βενεζουέλα: Συνάντηση Ροντρίγκες με στελέχη ξένων πετρελαϊκών εταιρειών
- Ισχυροί άνεμοι «μπλοκάρουν» τα πλοία – Ακυρώσεις και αλλαγές δρομολογίων στα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.