ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπανάκης: Τελευταία παράταση για τη συμμόρφωση δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με τις προδιαγραφές λειτουργίας
Κατατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το σχέδιο νόμου “Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας”. Το σχέδιο νόμου αποτελεί κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ως προς το συνολικό του περιεχόμενο (πεδίο εφαρμογής, φορολογητέες πράξεις και τόπος πραγματοποίησής τους, γένεση φορολογικής υποχρέωσης, φορολογητέα αξία-βάση επιβολής του φόρου και υπολογισμός του, απαλλαγές, έκπτωση και επιστροφή του φόρου, υπόχρεοι και νομικές υποχρεώσεις αυτών, ειδικά καθεστώτα κ.λπ.).
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση το σχέδιο Κώδικα στοχεύει στην επικαιροποίηση και τη βελτίωση της ποιότητας του ρυθμιστικού πλαισίου για τον ΦΠΑ, κατά τρόπο ώστε η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να διενεργείται σε νομοθετικό περιβάλλον ασφαλές, προς διευκόλυνση τόσο των εφαρμοστών και ερμηνευτών του νόμου (Διοίκηση και Δικαστήρια) όσο και των φορολογούμενων.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ο εν λόγω Κώδικας αποτελεί κωδικοποίηση και επικαιροποίηση των υφιστάμενων διατάξεων που διέπουν τον ΦΠΑ, χωρίς να επέρχονται ουσιαστικές μεταβολές επί αυτών.
Από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλούνται πρόσθετε δημοσιονομικές επιπτώσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει με τη ΝΔ
Νέα Αριστερά: Παραλήρημα ακροδεξιού μίσους από τον Στ. Μπαλάσκα – Αναμένουμε την παρέμβαση του ΕΣΡ
Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Η Νέα Δημοκρατία δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση Δένδια με τον Βρετανό πρέσβη με επίκεντρο την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασίλειου
- Η Κιμ Κίλιαν νίκησε τον καρκίνο
- Λεκορνί: Να γίνουν αλλαγές ουσίας – Συνομιλεί σήμερα με αντιπολίτευση και σύντομα με συνδικάτα
- ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11μήνου τα επιτόκια στεγαστικών δανείων – Κινητοποιούνται ξανά οι αγοραστές
