ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το νέο σενάριο για ανασχηματισμό, που δεν πρόκειται να φύγουν από υπουργοί, οι τουρκικές πονηριές, αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ και τα… ζώα του ΜΜ
Συνάντηση με την αργεντινή ομόλογό του, Ντιάνα Μοντίνο, είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δύο υπουργοί επεσήμαναν τους παραδοσιακά φιλικούς δεσμούς των δύο λαών και επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής, οι οποίες το 2024 εορτάζουν 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.
Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής κοινότητας της Αργεντινής, η οποία αριθμεί περί τα 50.000 άτομα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Νότια Αμερική, αποτελώντας ισχυρό συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.
Ελλάδα και Αργεντινή συνεργάζονται ήδη στενά στο ναυτιλιακό τομέα, και η αμοιβαία διάθεση είναι να διευρυνθεί αυτή η συνεργασία. Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Mercosur και τόνισαν ιδιαίτερα τις δυνατότητες συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη βούληση της Αθήνας να είναι σε ανοικτή επικοινωνία με την Αργεντινή στο πλαίσιο εμβάθυνσης των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες του Mercosur και ευρύτερα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της επικείμενης συμμετοχής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη διετία 2025-26. Ευχαρίστησε δε, την ομόλογό του, για τη στήριξη στην εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και την προσκάλεσε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης
Ν. Ανδρουλάκης: Πλέον ρωτούν πότε το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει, είναι νίκη
Αύριο συνεδριάζει το Υπουργικό – Στο επίκεντρο Μεσοπρόθεσμο, Δημογραφικό και εγκληματικότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.