ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης δήλωσε: «Συμφωνώ με την συμμετοχή της Ρωσίας σε ειρηνευτική διάσκεψη, αλλά η Μόσχα δεν πρέπει να παρουσιαστεί με λύση που να προβλέπει την δική της νίκη και την ήττα της Ουκρανίας», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία», και προσθέτοντας πως «σε μια τέτοια ειρηνευτική διάσκεψη θα έπρεπε να πάρουν μέρος και η Ρωσία με την Κίνα».
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο, υπογράμμισε πως «δεν συμφωνεί με την επιβολή κυρώσεων κατά Ισραηλινών υπουργών» και ότι «θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός».
Σε σχέση, τέλος, με τον Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος επελέγη από την Ούρουλα φον ντερ Λάιεν ως ένας από τους εκτελεστικούς αντιπροέδρους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας τόνισε ότι «δεν ανησυχεί για την αξιολόγηση του Φίτο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Κάλεσε, δε, την ιταλική αριστερά «να φερθεί όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε μεταβεί προσωπικά στις Βρυξέλλες, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην επιτρόπου Πάολο Τζεντιλόνι, διότι «σε αυτές περιπτώσεις, πρέπει πάντα να υπερισχύει το εθνικό συμφέρον».
Διαβάστε επίσης
Χακάν Φιντάν: Θέλουμε να βγούμε από τις αμερικανικές κυρώσεις – Προτιμότερη επιλογή τα F-35
Τουρκία: «Παγωμένα» στο 50% τα επιτόκια για έκτο μήνα
Τουρκία: Δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Κούστας και Άννα Βίσση παρακολούθησαν τον 13χρονο Έλληνα «Ράφα» στο Wimbledon
- Κορκίδης: Οι επιπτώσεις από μια δυσμενή εξέλιξη του «δασμολογικού πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ
- Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης–Αττικής: Νέο τεχνικό ορόσημο με μεταφορά ισχύος 500 MW
- Επένδυση 800 εκατ. δολαρίων από την DP World στον λιμένα Ταρτούς της Συρίας
