ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα. Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα των δύο ηγετών οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Σε γραπτή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, οι επιθέσεις του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ με τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει πρόθεση για κατάπαυση του πυρός, ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργάζεται για μια λύση που θα φέρει διαρκή ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή και ότι, μαζί με το Κατάρ, σκοπεύει να αυξήσει τις εποικοδομητικές προσπάθειές.
President Recep Tayyip Erdoğan met with Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani of Qatar at the Presidential Complex. pic.twitter.com/eqyP1Dl6UD
— AK Party (@akpartyenglish) August 8, 2024
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή με τις επιθέσεις του τόσο στα Παλαιστινιακά Εδάφη όσο και τον Λίβανο και ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, η οποία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεσμεύεται πλήρως να προωθήσει τη συνεργασία με το Κατάρ στον πολιτικό, στρατιωτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, ιδίως στις οικονομικές σχέσεις».
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Λειτουργεί η οδός διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Καμάλα Χάρις: Δεν συμφωνεί με την επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
Λιβύη: Σε επιφυλακή η Τρίπολη για ενδεχόμενη επίθεση των δυνάμεων του Χάφταρ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάνω από 130 εκατ. ευρώ οι εισροές στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ένταξη στον δείκτη MSCI Greece
- Η Ελένη Βρεττού, οι super αποδόσεις της CrediaBank και η Morgan Stanley
- Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός Ανδρουλάκης και τα κρατικά ενοίκια των 1,2 εκατ., η αντεπίθεση του Μυτιληναίου, το νέο deal της Βρεττού, το treble του Περιστέρη, ο Στάσσης και το ράλι της ΔΕΗ και ο Ηλίανθος του Λαλαούνη
- Η οργισμένη Αννα για τη βία στα ΑΕΙ, η πρόκληση της Τουρκίας και οι «Οχιές» που έδιωξαν τα F-16, o KM και ο Ντράγκι και ο άνεμος που πήρε τη σημαία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.