ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έναν πρωτότυπο τρόπο βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Λέσβου, έχει σκεφτεί το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με όσα λέει ο Γ.Γ. του, Γιώργος Δέδες.
Το σύνηθες είναι να στήνονται καταυλισμοί και να μεταφέρονται κοντέινερ στην εκάστοτε πληγείσα περιοχή. Όμως, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε αντί αυτού, να δώσει επιδότηση ενοικίου στους πληγέντες, προκειμένου να μείνουν σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.
Τη δέσμευση ότι θα ανακατασκευαστούν όλα τα σπίτια του χωριού Βρίσα στη Λέσβο, και μάλιστα με τη διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου του οικισμού, έδωσε κατά την επίσκεψή του στο χωριό ο υπουργός Yποδομών και Mεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Για το λόγο αυτό μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα μεταβούν στο νησί ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου να συντάξουν σχετικές μελέτες.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο κ. Σπίρτζης είπε στους κατοίκους ότι θα υπερβεί όλα τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία αρωγής των πληγέντων από το σεισμό σε όλη τη Λέσβο. Όπως είπε ο κ. Δέδες, μαζί με τον κ. Σπίρτζη, έχουν μεταβεί στη Μυτιλήνη 80 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι μαζί με άλλους 20 της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες σε όλους τους οικισμούς που υπάρχουν ζημιές.
Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, η πρώτη προτεραιότητα που θα δοθεί είναι η καταβολή στους πληγέντες του πρώτου βοηθήματος για την άμεση αρωγή, το οποίο θα εκταμιευτεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
Στις 7 το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα αρωγής και τα στοιχεία από τις πρώτες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Τα ΜΜΕ της χώρας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
- EY: «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς της VAFIAS GROUP
- Jerusalem Post: Αν ο Τραμπ αρχίσει επιχείρηση για τα Στενά του Ορμούζ, ο πόλεμος «θα παραταθεί για μήνες»
- Ένα δωμάτιο απόδρασης και η σπηλιά του Πλάτωνα- Ανδρέας Αγγελιδάκης στην Μπιενάλε Βενετίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.