ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η λίρα βρίσκεται σε πτώση μετά την δημοσίευση των πρώτων προβλέψεων για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που φέρνουν τους κυβερνώντες Τόρις να μη εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της Βουλής των Κοινοτήτων.
Στις 21.15 ώρα Γκρίνουιτς, δεκαπέντε λεπτά μετά την μετάδοση των πρώτων εκτιμήσεων, η ισοτιμία της στερλίνας ήταν 88,06 πένες αν ευρώ, έναντι 86,90 δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Η ισοτιμία απέναντι στο δολάριο διαμορφωνόταν στη 1,2723 λίρα ανά δολάριο, έναντι 1,2962 χθες.
Σύμφωνα με το κοινό exit poll για το BBC, το ITV και το Sky News, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 314 έδρες ενώ οι Εργατικοί 266. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες λαμβάνουν 14 έδρες, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας 34, ενώ το UKIP μένει εκτός βουλής.
Μεγάλο «στοίχημα» για την Τερέζα Μέι ήταν να διευρύνει την πλειοψηφία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, πράγμα το οποίο φαίνεται πως δεν θα καταφέρει, σύμφωνα με τα exit polls.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πύρρειος νίκη για τη Τερέζα Μέι δείχνουν τα exit polls – Δείτε Live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσμική απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις: Κοινός Κώδικας Δεοντολογίας Δικαστών και Δικηγόρων τώρα
- Μάξιμος Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι
- Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες
- Πετραλιάς: Aύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία, θα αποτελέσει στην πράξη μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου