ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Εργαζόμαστε σκληρά για μια αγροτική παραγωγή που θα εξασφαλίζει την επιβίωση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.
Όπως τόνισε «η δημιουργία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου παραγωγής που προστατεύει τα τοπικά οικοσυστήματα και διασφαλίζει την τροφική επάρκεια, είναι ο διπλός στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» υπογραμμίζοντας ««Στηρίζουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς μας! Χτίζουμε την ελληνική αγροτική οικονομία του αύριο».
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη: «Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, είναι ημέρα αφύπνισης για την προστασία της πλούσιας ζωής του πλανήτη μας. Η βιοποικιλότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό για την υγεία του περιβάλλοντος. Κάθε είδος της χλωρίδας και της πανίδας, όσο μικρό και αν είναι έχει τον δικό του πολύτιμο ρόλο στην αλυσίδα της ζωής» και συμπλήρωσε «Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απειλή του αύριο. Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της βρίσκονται προ των πυλών, ήδη σημαντικό ποσοστό των ειδών ζώων και φυτών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση».
Διαβάστε επίσης:
Εποικοδομητική συνάντηση Χατζημανώλη – Στυλιανίδη
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 17/7 η συνεδρίαση για το deal Πειραιώς-MIG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Siemens ξεπερνά τη SAP ως η πιο πολύτιμη μετοχή της Γερμανίας
- Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση για παγκρεατίτιδα και θανάτους που συνδέονται με τα Wegovy και Mounjaro
- Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα σύνορα με την Ελλάδα για τα φορτηγά
- Κάγια Κάλας: Η ενέργεια γίνεται το νέο μέτωπο πολέμου – Η Ρωσία “εργαλειοποιεί” τον χειμώνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.