ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το “θαύμα” των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, αναφέρει δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αναλυτικά:
«Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησής μας:
Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου).
Το μόνο «θαύμα» που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο.
Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου).
Υ.Γ.2: Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτησή μας».
Διαβάστε επίσης
Φλωρίδης: Η Θράκη είναι ενσωματωμένη όχι απλώς στον εθνικό κορμό, αλλά πρωταγωνιστεί
Στέφανος Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζάππειο Μέγαρο – Εντυπωσιακή ανακαίνιση εν όψει Ελληνικής Προεδρίας
- Μητσοτάκης για επέτειο Μarfin: «Χρέος μας να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να ναρκοθετήσουν και πάλι την ομαλότητα»
- Τέλος στα «μαξιλάρια» ασφαλείας: Ο CEO της Chevron προειδοποιεί για άμεσες ελλείψεις πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Διεύρυνση φορολογικών κινήτρων για μεταφορά κατοικίας στην Ελλάδα – Στο μέτρο και οι δημόσιοι υπάλληλοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.