ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με νέα ήπια άνοδο έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα του, βρίσκοντας στήριξη από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο χρυσός spot ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 2.395,15 δολάρια η ουγγιά, μακριά ωστόσο από τα υψηλά ημέρας (2.417,59 δολάρια η ουγγιά). Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,2%.
Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.413,8 δολάρια η ουγγιά.
Η αγορά βρήκε ώθηση από την αντεπίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν το πρωί της Παρασκευής, αν και η αρχική άνοδος περιορίστηκε όταν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της επίθεσης, η οποία ήταν μικρή σε μέγεθος και αποτέλεσμα, δίνοντας την δυνατότητα στο Ιράν να υποβαθμίσει το περιστατικό και να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σχέδια για αντίποινα.
Αν η κατάσταση όντως αποκλιμακωθεί, τότε ο χρυσός ενδέχεται να σταθεροποιηθεί ή να αποκλιμακωθεί βραχυπρόθεσμα, ανέφερε ο David Meger, διευθυντής στη High Ridge Futures, με το ενδιαφέρον μετά να στρέφεται στο μέτωπο των Κεντρικών Τραπεζών και ειδικότερα της FED.
Διαβάστε επίσης
Ευρωαγορές: Επιστροφή της ψυχραιμίας μετά την απάντηση του Ισραήλ – Μεικτά πρόσημα στους δείκτες
Eurojackpot: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα 115 εκατ. ευρώ – Οι τυχεροί αριθμοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η απαγόρευση έφερε… συμφωνία-ρεκόρ με 23,4 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Deal 50 εκατομμυρίων στα ακίνητα για Eurobank – Prodea
- Coca-Cola HBC: Πού στηρίζεται η αύξηση του guidance και το επιθετικό επενδυτικό πρόγραμμα
- Καστέλι: Πέφτουν οι υπογραφές για τα «αυτιά» και τα «μάτια» του νέου αεροδρομίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.