• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Επιστροφή της ψυχραιμίας μετά την απάντηση του Ισραήλ – Μεικτά πρόσημα στους δείκτες

    • NewsRoom
    Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης


    Η ψυχραιμία επέστρεψε στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αφήνοντας πίσω την έντονη ανησυχία που προκάλεσε στο άνοιγμα των συνεδριάσεων η είδηση για την απάντηση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

    Η επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ ήταν, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες, «λελογισμένη και στοχευμένη». Το Ισραήλ επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Ισφαχάν, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Ιράν, χωρίς ωστόσο ο στόχος του να είναι κάποιο από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Η επίθεση δεν προκάλεσε κάποιο σοβαρό προβλήματα, ενώ η μικρή της έκτασή της, οι στόχοι της και τα μη σημαντικά αποτελέσματά της έδωσαν το περιθώριο στην Τεχεράνη να μην χρειαστεί να απαντήσει άμεσα, κλιμακώνοντας την κρίση.

    Έτσι, παρά τους αρχικούς φόβους, το κλίμα ηρέμισε και στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες είδαν παράλληλα τις τιμές του πετρελαίου να αποκλιμακώνονται άμεσα, μετά την έκρηξη στα πρώτα λεπτά μετά την επίθεσης. Πάντως, καθώς το Σαββατοκύριακο ακολουθεί, οι κινήσεις στις αγορές  για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή παρέμειναν επιφυλακτικές.

    Άλλωστε και η εικόνα στην αγορά μετοχών της ΗΠΑ παραμένει μοιρασμένη, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δεν μπόρεσαν να βρουν τη στήριξη που αναζητούσαν στις εταιρικές ανακοινώσεις της Netflix (η οποία παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απογοήτευσε την αγορά με την απόφασή της να μην ξαναδημοσιεύσει πλέον στοιχεία για τους συνδρομητές της πλατφόρμας της), ενώ και οι εταιρείες του κλάδου των ημιαγωγών συνεχίζουν την διόρθωσή τους.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 499,29 μονάδες με απώλειες -0,08%.

    Στη Βρετανία ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.895,85 μονάδες με κέρδη 0,24%, ενώ αντίθετα ο γερμανικός DAX  έκλεισε στις 17.737,36 μονάδες με πτώση -0,56% και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 8.022,41 μονάδες με οριακές απώλειες κάτω της μιας μονάδας.

    Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις  33.922,16 μονάδες με άνοδο 0,12% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 με απώλειες 0,33% στις 10.729,50 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Εξετάζει την αγορά επιπλέον συστημάτων Patriot αξίας €1,2 δισ.

    Οδ. Αθανασίου: Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος

    Mytilineos: Πραγματοποιήθηκε η δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας 4,9 εκατ. ευρώ σε 61 στελέχη



    ΣΧΟΛΙΑ