ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δεν θέλουμε ούτε να προκαλέσουμε σύγχυση στον καταναλωτή ούτε να αδικούμε τις εταιρείες και συλλήβδην τα προϊόντα τους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η άμεση συμμόρφωση των εταιρειών στην ελληνική νομοθεσία».
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, απαντώντας στη Βουλή, στην κριτική των επερωτώντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των εταιριών που παρανομούν αλλά και οι κωδικοί των προϊόντων,
«Ανακοινώνουμε το όνομα της εταιρείας που παρανομεί με τα πλήρη στοιχεία της και [αυτό] έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες για την ίδια από την απλή δημοσιοποίηση ενός ή περισσοτέρων κωδικών προϊόντων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σενετάκης και διευκρίνισε:
Για παράδειγμα, έχουμε έναν κωδικό που αντιστοιχεί σε ένα προϊόν 24 μεζούρων μιας συγκεκριμένης μάρκας ο οποίος έχει ελεγχθεί και δεν έχει παραβιάσει το νόμο περί αθέμιτης κερδοφορίας. Ένας άλλος κωδικός του ίδιου προϊόντος με 48 μεζούρες μπορεί να έχει παραβιάσει το νόμο. Αν δημοσιοποιήσουμε τον συγκεκριμένο κωδικό, θα πάρει η μπάλα όλο το προϊόν ενώ στην πραγματικότητα η παραβίαση αφορούσε μόνο έναν κωδικό. Γι’ αυτό έρχεται ο νόμος και ορίζει τον παραβάτη, την εταιρεία δηλαδή. Γιατί εμείς θέλουμε να σταματήσει να κερδοσκοπεί και να είναι σύννομη. Να τονίσουμε μάλιστα ότι το πρόστιμο είναι το διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για τα προϊόντα που έχουν παραβιάσει το νόμο».
Διαβάστε επίσης:
Telecom Italia: Δάνειο €1,5 δισ. για αναχρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης
Χρυσοχοΐδης: Τα 4 νέα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Τουρκία: Αποσύρεται από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο
- Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη έχει φύγει από την πυρηνική ενέργεια και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος» – Η ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι (LIVE)
- Κοντογεώργης: Σύντομα οι παρεμβάσεις για τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς και την αποτροπή της αισχροκέρδειας
- Πεσκόφ για διακοπές ίντερνετ στη Μόσχα μετά τις προσπάθειες μπλοκαρίσματος σε Telegram και WhatsApp: «Απολύτως νόμιμες»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.